Hardenberg

D2D Water Solutions genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2019

Door de redactie

D2D Water Solutions B.V., Hanskamp AgroTech B.V. en VDL Groep B.V. zijn genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2019. Deze erkenning voor innovativiteit van een Nederlands bedrijf hoort bij één van de meest grootschalige jaarlijkse survey-onderzoeken naar innovatie in Nederland: de Nederlandse Monitor.

De winnaar wordt bekend gemaakt in het tv programma De Wereld van morgen. In het betreffende televisieprogramma worden tal van nieuwe ontwikkelingen belicht. De uitzending is op woensdagavond 26 juni op NPO 1.

D2D Water Solutions B.V. is een startup gevestigd te Hardenberg (Overijssel) met een dependance in Ulft. Het bedrijf heeft een systeem - de Drop2Drink unit - ontwikkeld waarmee regenwater gezuiverd kan worden tot drinkwater. Het vernieuwende van deze oplossing zit hem in de combinatie van een aantal eigenschappen. Zo is het systeem bestemd voor consumenten waardoor decentrale waterzuivering plaats kan vinden.

Hanskamp AgroTech B.V. levert technische oplossingen voor de melkveehouderij en in het bijzonder op het gebied van voeren. Praktijkgerichte oplossingen die gunstig zijn voor zowel de melkveehouder als voor het welzijn van de koeien nemen daarbij een prominente plaats in. Een nieuwe oplossing van het bedrijf uit Doetinchem is het koeientoilet (CowToilet). Deze installatie voorkomt dat ammoniak ontstaat doordat mest en urine van koeien gescheiden blijven van elkaar.

Aanvankelijk was VDL Groep, opgericht in 1953, gespecialiseerd in metaalbewerking. In de loop van de tijd zijn de activiteiten van het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven verder uitgebreid tot gebieden als kunststofbewerking, mobiliteit (bussen, trucks en auto's) en hightech equipment. Inmiddels bestaat de bedrijvengroep van de familie Van der Leegte uit 104 bedrijven die actief zijn in de hoogwaardige maakindustrie. Een aanzienlijk deel van deze bedrijven zijn door de groep overgenomen. Na de overnames zijn deze bedrijven weer gezond gemaakt waardoor de werkgelegenheid voor Nederland behouden is gebleven, én veelal is uitgebreid.