Hardenberg

Cursus voor partners, kinderen en naasten van mensen met dementie

Door de redactie

Maandagochtend 5 oktober start een cursus voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze bijeenkomsten voor naasten wordt georganiseerd door het mantelzorgteam van Saam welzijn en zal plaatsvinden in Kulthurhus de Mozaïek in Lemelerveld.

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Het omgaan met een naaste met dementie valt niet altijd mee. Vaak komen er bij de naastbetrokkenen allerlei vragen op, zoals: 'Hoe ziet de toekomst eruit?', 'Hoe kan ik omgaan met bepaald gedrag?', 'Waar kan ik terecht voor hulp?' of 'Hoe houd ik het zelf vol?'

De cursus is erop gericht naasten beter te leren omgaan met de situatie. De deelnemers krijgen inzicht in het proces en kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld overprikkeld te raken. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Er zijn in totaal vier bijeenkomsten van 1,5 uur.

Inhoud:

Onderwerpen die aan de orde komen: Werking van het brein (bij dementie); Gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en voor de omgeving; Communicatie en dagelijkse omgang met een naaste met dementie; Omgaan met lastige situaties; Zorgen voor jezelf, hoe doe je dat? Waar vind je hulp en steun?

Praktische informatie:

De cursusdata zijn als volgt: 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober en 26 oktober (10.00 uur tot 11.30 uur) in het Kulturhus de Mozaïek, Kroonplein 58 in Lemelerveld. Deelname is gratis. Vanwege de maatregelen rondom corona zijn er maar beperkt aantal plekken beschikbaar. Zo kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen. Voor aanmelding en informatie kunt u terecht bij Ilja Bomers, mantelzorgteam SAAM Welzijn, 0572-372882 of 06-19218070. Emailadres: i.bomers@saamwelzijn.nl

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.



Weer