Hardenberg

Cultuurkoepel Vechtdal start nieuw initiatief Urban Arts & Sports met Kick off

Door de redactie

Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari organiseert Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met De Stuw en de gemeente Hardenberg een eerste kick off van het project Urban Arts & Sports.

Het doel van dit nieuwe initiatief is jongeren in de leeftijd van 12-20 jaar te laten kennismaken met diverse Urban Arts & Sports. Jaarlijkse gaan we structurele en incidentele urban activiteiten programmeren in de gemeente Hardenberg. Dit zijn losse activiteiten zoals workshops, maar ook themadagen of –weken waarin er meerdere activiteiten tegelijk worden aangeboden, zoals clinics en presentaties.

Jongeren laten kennismaken

Het belangrijkste is dat jongeren kennismaken met urban arts en sports en om ze te stimuleren dit te laten ontdekken. Zo gaan we samen met de jeugd op zoek naar hun eigen kracht en interesses zodat ze uiteindelijk zelf deze activiteiten kunnen gaan ontplooien en structureel kunnen gaan beoefenen.

Kick off dagen

De Kick off dagen zijn de start van dit initiatief. Op 21 februari vindt de eerste Kick off plaats in De Meet te Hardenberg en op 22 februari de tweede in De Citadel te Dedemsvaart. Jongeren van 12 tot 20 jaar oud zijn welkom om allerlei toffe urban arts & sports te ontdekken van 14.00 tot 17.00 uur.

Sporthallen

De sporthallen worden ingedeeld in verschillende zones waar de activiteiten plaatsvinden. Zo komt er een chillhoek, een art tafel, een workshop ruimte, een pannakooi, een gamepunt en een plek voor een DJ. Jongeren worden uitgedaagd deel te nemen aan verschillende activiteiten en workshops. Workshops die o.a. gevolgd kunnen worden zijn: freerunning, cheerleading, poppin & lockin en BMX. Lijkt het je leuk om samen met je vrienden naar deze Kick off te komen? Dan ben je welkom! Volg voor meer informatie op Facebook (@Urban Arts & Sports) of Instagram (@urban_arts_sports) of neem een kijkje op website www.urbanartsandsports.nl.