Hardenberg

Cultuurfonds Overijssel deelt bijna kwart miljoen uit

Door de redactie

Het was een feestelijke avond op dinsdag 25 juni 2019 in een aangenaam koele Theater De Gashouder in Dedemsvaart. Tijdens de 4e centrale cheque-uitreiking van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel namen 44 gelukkige verenigingen daar een cheque in ontvangst voor de cultuur- en natuurprojecten die zij de komende periode gaan uitvoeren. Zij waren geselecteerd uit de in totaal 80 toegewezen projecten in de besluitronde van het 2e kwartaal 2019 van het Cultuurfonds. In totaal is tijdens deze ronde voor 248.925 euro toegewezen.

Jaarlijks houdt het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel één centrale cheque-uitreiking. Zij doet dit mede om het contact tussen aanvragers en het Fonds te versterken

Stichting Theater Turf en Stichting Jan Terlouw Lezing

Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Theater Turf uit Vriezenveen een toekenning van € 10.000 voor de theaterproductie 'De Grote Brand van Vriezenveen', ontving de Stichting Jan Terlouw Lezing uit Deventer eveneens € 10.000 voor de culturele randprogrammering in het kader van het programma Toekomst Makers en kreeg het Salonorkest Spook uit Dalfsen € 500 voor het concert 'Reis om de wereld'.

Fondsen op Naam

De bijdragen werden mede uit verschillende Fondsen op Naam toegekend. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO), het Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds en het Haersoltefonds Overijssel werden veelvuldig aangesproken.

In de bijlage staat per gemeente aangegeven voor welke projecten en investeringen de bijdragen bestemd zijn.

Ook treft u een foto van de cheque-uitreiking aan. De foto is van de hand van Ida van den Enk.

1 miljoen voor cultuur en natuur in Overijssel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar plm. 1 miljoen beschikbaar om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro-Lote¬rij, donaties en de jaarlijkse Anjeractie. Maar ook van de vele CultuurFondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in beheer zijn.