Hardenberg

CU wil ook Regiodeal voor Hardenberg

Door de redactie

De ChristenUnie Overijssel stelt vragen in de Statenvergadering over de regiodeal Zuidoost Drenthe. "Waarom is de provincie Overijssel niet bij deze deal betrokken, terwijl de Overijsselse gemeente Hardenberg juist bij die deal is aangehaakt", zo vraagt fractievoorzitter Jan Westert zich af. "Die deal lijkt niet in beeld in Overijssel, terwijl de provincie ook met cofinanciering wel vol inzet op regiodeals".

De ChristenUnie stelt daar vandaag vragen over in het vragenuur. Door het College van GS wordt voorgesteld om fors te investeren in regiodeals voor de tweede tranche. Bij de eerste toekenning haalde de gemeente Hardenberg wel een grensoverschrijdende deal met Zuidoost Drenthe binnen, terwijl in Overijssel van de ingebrachte deals alleen Twente werd gehonoreerd. Dient er geen correctie plaats te vinden op de inzet van de provincie? Is het College van GS bereid om met het college van Hardenberg in overleg te gaan over de wijze waarop ook deze toegekende regiodeal voor cofinanciering in aanmerking komt? De ChristenUnie wil graag het oordeel van het college over deze vragen en ontvangt graag een nader voorstel van het college, alvorens PS moet beslissen over de tweede tranche regiodeals.

Namens de Overijsselse ChristenUnie stelt fractievoorzitter Westert de volgende vragen: Klopt het dat de toegekende regiodeal Zuid Oost Drenthe ook ten goede komt aan de Overijsselse gemeente Hardenberg (regio Noordoost Overijssel), een van onze streekcentra, maar kennelijk niet in beeld is bij GS? Er worden nu voorstellen geformuleerd om te investeren voor de tweede tranche van de regiodeals, waarbij Overijssel fors wil investeren. Is het niet elegant om dan ook te participeren in de regiodeal, waar Noordoost Overijssel van kan profiteren? Kan het college in overleg met de gemeente Hardenberg komen tot een voorstel?