Ommen

Crea Weekend Hardenberg gaat door

Door de redactie

Nu de maatregelen sinds 1 juli versoepeld zijn, heeft de organisatie van Crea Weekend Hardenberg besloten om de najaarsbeurs, die gepland staat op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober tóch door te laten gaan.

Anne-Claire Lans

"We zijn ontzettend blij dat we dit hebben kunnen besluiten", aldus Aline Hofstee namens de organisatie. "Om de beurs veilig te laten verlopen houden we ons natuurlijk aan de RIVM-maatregelen, waaronder de anderhalve meter afstand. Er is een extra hal toegevoegd aan de beursvloer om deze afstand te kunnen handhaven. Ook hebben we een nieuwe, zeer ruime plattegrond gemaakt met voldoende ruimte voor de workshops. Want zonder workshops geen Crea Weekend".

Crea Weekend is één van de eerste Creatieve beurzen die weer georganiseerd gaat worden. "We hebben het voordeel dat we een middelgrote beurs zijn. We zien dat de grote creatieve beurzen worden afgelast, omdat die te veel bezoekers trekken om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. In Hardenberg hebben we de ruimte en daardoor lukt ons dat gelukkig wel".

Reserveren verplicht

Wel gaat alles een beetje anders dan anders. "Normaal kopen veel van onze bezoekers een kaartje aan de kassa. Dit jaar is het de bedoeling dat men voorafgaand aan de beurs via de website toegangskaartjes koopt, zodat we de bezoekersstromen goed kunnen monitoren en er voor kunnen zorgen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd binnen zijn. Daarnaast zullen we natuurlijk voldoende handreinigingsmiddelen plaatsen en neemt de Evenementenhal zelf ook diverse extra hygiënemaatregelen. De Evenementenhal is groot en hoog en er is een goed luchtbehandelingssysteem aanwezig in de hal dat zorgt voor zeer goede luchtventilatie tijdens Crea Weekend. Dus alle seinen staan op groen".

Animo

Vanuit de organisatie is alles dus goed geregeld, maar gaan de bezoekers wel komen? "We merken dat onze bezoekers ook weer staan te popelen om de beurs te bezoeken, mits dat op een veilige manier kan. De reacties zijn echt overweldigend, iedereen is zo blij dat het weer kan. We gaan er gewoon op 1,5 meter afstand een prachtige creatieve beurs van maken".