Hardenberg

Coronakilo's eraf met snacks uit eigen moestuin

Door de redactie

Gezond genieten van snacks uit je eigen tuin wordt voor inwoners in Overijssel wel heel makkelijk. Met de Plant & Klaar box gevuld met een zadenpakket, moestuinbak en een zaaikalender kun je in 2021 straks snacks uit je eigen tuin plukken.

De Plant & Klaar box is een pakket vól groene inspiratie voor alle inwoners van Overijssel met elke maand een ander thema. Om het leven net iets groener en mooier te maken. De Plant & Klaar box van januari staat in het teken van de moestuin.

Een moestuin geeft veel voordelen. Alle gezonde groentes zorgen ervoor dat je de kerst- en coronakilo's makkelijker kwijtraakt. Je hoeft ook niet meer naar de supermarkt als de tomaten wéér op zijn. Je kan ze zelf plukken op je eigen balkon/tuin. Daarnaast vermindert buiten zijn en tuinieren stress en zorgt het voor een goede mentale gezondheid. En je zelfvertrouwen stijgt door zelf groente te laten groeien. Lilian Dieben, moestuinierder sinds drie jaar vertelt: "Je leert ontzettend veel. Er gaat elk jaar iets mis maar ook iets ontzettend goed en het is geweldig om te eten wat je zelf hebt zien groeien".

Win een Plant & Klaar box

Wil jij 2021 ook anders aanpakken met een Plant & Klaar box? Maak kans op 1 van de 15 gratis Plant & Klaar boxen. Het enige wat je hoeft te doen is: Mooi leven volgen op Facebook en jezelf aanmelden via de link in het bericht over de Plant & Klaar box op de Facebookpagina van Mooi Leven.

Over Mooi Leven

Mooi Leven is een platform waar je inspiratie kan opdoen om jouw leven nog mooier te maken. We geven je tips voor leuke uitjes met het gezin en tricks voor alledaagse dingen. Ook houden we ervan om het geluk en de tips van anderen te delen. Mooi Leven maakt onderdeel uit van het Provinciale Programma Natuur voor Elkaar.