Ommen

Consequens in de Vilsterse Willibrorduskerk

Door de redactie

Op zondag 10 maart wordt de Vilsterse Willibrorduskerk opgeluisterd door ensemble Consequens met 'Von Gott will ich nicht lassen'. Het concert begint om 15.00 uur.

Picasa

De muziek van dit concert draait grotendeels om het prachtige gedicht van de Lutherse theoloog en filosoof Ludwig Helmbold: Von Gott will ich nicht lassen, uit 1563, door hem ook op muziek gezet. Uit de tekst spreekt een rotsvast vertrouwen in de beschermende God.

In dit concert kunt u horen hoe enkele componisten zich hebben laten inspireren door dit lied. Afhankelijk van de gebruikte verzen is er steeds een grote afwisseling in sfeer te horen. Het ensemble brengt koralen, motetten en cantates van o.a. J.S. Bach, Buxtehude, Schütz, de Lassus en Eccard.

Dit ensemble kent haar oorsprong in 1983. Oorspronkelijk mannenkwartet Sequens kreeg vanaf 2006 versterking van twee sopranen. Nu treden ze projectmatig op met verschillende instrumentalisten onder de naam Consequens, onder leiding van Han Warmelink.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Informatie over de concerten is te vinden in de agenda van het landgoed op www.landgoedvilsteren.nl.

Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Adres Landgoedcentrum: Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Het volgende concert is op 14 april in het Landgoedcentrum in de serie Jong Talent: duo Cibeles, viool en cello, met een zeer gevarieerd programma.