Hardenberg

Concert Romantiek met snarenspel en orgel

Door de redactie

Lennert Knops (orgel) & Maria Knops (harp) zullen zaterdag 6 april, om 20.00 uur, in de W.H. Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld een concert verzorgen.

Een unieke samenklank van de Salvi Diana harp en het Monarke orgel. De harp wordt bespeeld door Maria en het orgel door haar man Lennert Knops. Lennert is organist en componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verschenen o.a. twee grote koorwerken; Exodus en Hij Leeft. Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht. Maria speelt op dit moment op een Salvi Diana (harp), gemaakt van esdoornhout. Deze schitterende harp is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een warme klank. Dit is een concertharp met uitgebouwde klankkast. De klankkast wordt met de hand geschilderd door een bladgoud decoratie en is gemaakt door een speciaal houtsoort, genaamd Fiemmevallei Rode Sparren, die de maximale resonantie geeft.

Op het programma staan o.a.: Preludium (D. Shostakovich), Gavotte (H. Vincent), Perfect symphony (E. Sheeran) en Adagio (T. albinoni, Elegy (T. Ball). Reserveren? 0572-371838 (Huetink), E: adhuetink@gmail.com of via de site. De entree prijs is inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Het volledige programma vindt u op onze site: www.huetink-royalmusic.nl.