Ommen

Concert jong talent in het Landgoedcentrum Vilsteren

Door de redactie

Op 20 september gaat het landgoed Vilsteren weer van start, twee jonge talentvolle musici zijn te gast in het Landgoedcentrum Vilsteren: violiste Chloë Elsenaar en pianist Yorick Simmes. Het concert begint om 15.00 uur.

Chloë Elsenaar kreeg op zes-jarige leeftijd haar eerste vioolles. Zij heeft veel podiumervaring opgedaan in binnen- en buitenland en won een aantal prijzen, onder andere (in 2015) op het Prinses Christina-concours. Chloë is in 2019 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en ze hoopt komende zomer haar master af te ronden aan het HKU conservatorium in Utrecht.

Yorrick Simmes zette de eerste stappen van zijn muzikale carrière op vijfjarige leeftijd, begon ook met vioolles, maar was daarnaast geïnteresseerd in de piano. Hij werd in 2005 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, volgde eerst vioollessen bij Koosje van Haeringen en daarna bij Aimee Broeders. In 2014 is Yorrick zich toch gaan toeleggen op de piano. Hij studeert nu op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Op het programma van deze middag staan werken van Debussy, Robert Schumann, Kachaturian en Dvorak.

Serie Landgoedconcerten

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren. Jonge talentvolle musici krijgen een podium aangeboden in het gezellige en intieme Landgoedcentrum, gelegen aan de Vilsterse Allee 1d. Vanwege het coronavirus loopt alles wat anders dan u gewend bent. In overleg met de gemeente Ommen is besloten niet meer dan dertig personen per concert toe te laten. U moet tevoren reserveren via het e-mailadreslandgoedconcertenvilsteren@gmail.com. Als u meer kaarten wilt bestellen, graag vermelden of het personen uit een huishouden betreft (dit in verband met de toedeling van de zitplaatsen) en daarnaast uw naam en het telefoonnummer waaronder u bereikbaar bent. U krijgt dan digitaal nadere instructies aangaande de betaling. Een nazit bij het knappend haardvuur is helaas nog niet mogelijken er worden geen versnaperingen aangeboden. Wij rekenen op uw begrip.

U doet er goed aan op de dag van het concert nog even via de website van het landgoed na te gaan wat de meest recente stand van zaken is. Op die website vindt u ook wat algemene informatie over de gang van zaken bij onze concerten in tijden van Corona. We doen er alles aan om risico's voor alle betrokkenen te vermijden, in het vertrouwen dat er ooit betere tijden zullen aanbreken. Van koorconcerten in de Willibrorduskerk kan voorlopig helaas nog geen sprake zijn.

Volgend Landgoedconcert: op 8 november om 15.00 uur.