Hardenberg

Concert Canadese Orgel Virtuositeit

Door de redactie

Op zaterdag 10 augustus om 20.00 uur kunt u weer genieten van een muzikaal optreden van de Canadese Organist André Knevel in de Willem Hendrik Zwart Hal te Lemelerveld.

André Knevel is al jarenlang een graag gehoorde gast op het Monarch orgel, tijdens zijn zomer-concerttournee door Nederland. Op het programma staan o.a.: Passacaglia in C-moll (J.S. Bach), Concerto in B-Flat (W. Felton), Sonate Nr. 1 in F-moll (F. Mendelssohn, Fantasie Psalm 68:10 (K.J. Mulder) en Fantasie Psalm 42 (F. Asma).

In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada. Hier heeft hij zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Deze heeft André opgeleid voor orgeldiploma B. André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid-Afrika. Hij staat bekend om zijn improvisatietalent en is fenomenaal in het vertolken van "De Grote Meesters". Daarnaast schrijft de organist muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). André heeft inmiddels een groot aantal cd's op zijn naam staan. Reserveren kan telefonisch: 0572-371838 (Huetink), per mail: adhuetink@gmail.com of via de site. De entreeprijs bedraagt 13.00 euro inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Locatie: W. H. Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het volledige programma vindt u op onze site: www.huetink-royalmusic.nl.