Hardenberg

Compensatie voor omwonenden windpark?

Door de redactie

De CDA-fractie wil graag weten of Hardenberg compensatie wil bieden aan de Nederlandse omwonenden van het te bouwen windpark bij Wielen. Duitse omwonenden kunnen namelijk wel rekenen op overheidscompensatie.

Op woensdag 5 februari vond in het Duitse Itterbeck een bijeenkomst plaats voor omwonenden over het voorgenomen windparkproject für Itterbeck und Wielen. Op 17 februari was er een vervolg op deze bijeenkomst waar de omwonenden vragen konden stellen. Bij deze laatste bijeenkomst zijn ook Nederlandse omwonenden aangeschoven. Tijdens deze bijeenkomst werd uitleg gegeven over de compensatie voor omwonenden aan de Duitse zijde van de grens. De Nederlandse omwonenden kregen te horen dat de gemeente Hardenberg afziet van compensatie voor inwoners van deze gemeente.

De CDA-fractie wil daarom graag van het college weten of dat op de hoogte is van de zorgen die leven bij de omwonenden van dit project die woonachtig zijn aan onze kant van de grens. Ook vraagt de fractie of het college duidelijkheid kan geven over de eventuele afspraken die gemaakt zijn over compensatie voor omwonenden van het voorgenomen windpark en, als die afspraken zijn gemaakt, hoe die luiden.