Twenterand

Collectieve off-day v.v. Den Ham

Ingezonden

De spelers van VV Den Ham beleefden op zaterdag 26 oktober een collectieve baaldag. Van meet af aan was tegenstander Sparta Enschede de bovenliggende ploeg, waarbij de Hammer spelers onder druk werden gezet. Slechts zelden lukte het Den Ham om zich onder die druk uit te spelen.

hvds

In de vijfde minuut kreeg Den Ham een kans middels aan afstandsschot van Jelmer Bolks, dat door doelman Jonkers werd gepareerd. Daarmee is de enige Hammer mogelijkheid in de eerste helft benoemd. In de veertiende minuut kwam Sparta op 1-0 toen een voorzet vanaf de rechterkant door Daan Akkerman werd binnengetikt. Tien minuten later werd de bal, bij weer een voorzet vanaf rechts, tegen de lat gekopt waarna Sander Thomas in de rebound scoorde. In de 43e minuut werd een duw in de rug op Jelmer Bolks door de leidsman over het hoofd gezien waarna opnieuw na een voorzet vanaf rechts de 3-0 werd gescoord door Andy Sterken. Daarmee was de wedstrijd al voor de pauze beslist.

Den Ham was geen moment bij machte om partij te geven. Toen Alessio Pina in de 59e minuut uit een scrimmage de 4-0 scoorde was het over en uit. Door het inbrengen van Leon Harmsen en Daan Timmerman en enkele omzettingen in de veldbezetting kwam er wel meer lijn in het Hammer spel. Sparta geloofde het wel, Den Ham kreeg in de laatste tien minuten een paar kleine mogelijkheden, maar het was Sparta dat in het slotakkoord de 5-0 scoorde door Joost Extercate.

De Hammer ploeg miste deze middag een stuk bezieling, de koppies gingen naar beneden en ook de inzet ontbrak. Dat laatste werd nog eens geaccentueerd doordat de goed leidende scheidsrechter Kiremit deze wedstrijd de kaarten op zak kon houden. Een zeer verdiende overwinning van een goed spelend Sparta Enschede. Voor Den Ham zaak om deze wedstrijd snel achter zich te laten om volgende week in de thuiswedstrijd tegen Owios te proberen de punten te pakken.