Coevorden

Coevorden: 'Stad van strijd'

Door de redactie

In de afgelopen maanden hebben het Centrummanagement Coevorden, ondernemers en de gemeente Coevorden zich samen met Magisch Drenthe gebogen over de vraag 'waar staat Coevorden voor?'. Vanuit deze vraag is een positionering ontwikkeld die voortbouwt op de 'Oer'positionering van Drenthe. Coevorden wordt daarin gepositioneerd als 'Stad van Strijd'.

De positionering beschrijft de verwachting die de deelnemende partijen willen wekken en waarmaken bij iedereen die met Coevorden in contact komt. Door dit duidelijk vast te stellen kan worden geregeld dat alle initiatieven die worden ontwikkeld elkaar versterken en samen bijdragen aan een duidelijk, aantrekkelijk en eenduidig imago van de binnenstad. Uit het voorwerk dat gedaan is kwam het begrip 'strijd' steeds als meest onderscheidende en spannende kenmerk naar voren in de lange geschiedenis van Coevorden: Om de vestingstad Coevorden is eeuwenlang gestreden vanwege de strategische ligging naar het Noorden. Ridders, generaals en bisschoppen hebben in diverse oorlogen getracht Coevorden te veroveren en te behouden. Dat levert talloze spannende verhalen op. Vandaar dat men is uitgekomen op 'Coevorden; Ontdek de verhalen van de stad van strijd'. Dwalend door oeroude steegjes, over een oud karrenspoor, op de Weeshuisweide en in het kasteel beleef je de geschiedenis.

Avondsessie

Deze positionering van Coevorden als 'Stad van Strijd' is vorige week getoetst bij een bredere groep betrokkenen, met name ondernemers in de binnenstad. De avondsessie op de toepasselijke locatie 'Kasteel Coevorden' startte met een presentatie over de werking van een sterk merk door Marc van Eck (Business Openers), vervolgens was er ruimte voor feedback en suggesties om de positionering waar te maken. Het resultaat: enthousiaste reacties met de opmerking dat er ook dingen moeten gaan veranderen om de positionering, nog meer dan nu, overal voelbaar en zichtbaar te maken.

"En dat is precies wat we gaan doen. Bij alle nieuwe ontwikkelingen gaan we zoveel mogelijk rekening houden met de nieuwe positionering. Daarnaast zetten we ons actief in om ook ondernemers, bewoners en andere partijen te betrekken bij het waarmaken van de positionering van Coevorden", aldus centrummanager Mischa de Gier.

Wil jij meer weten of de gehele positionering inclusief merkwaarden ontvangen? Neem contact op met het centrummanagement Coevorden, door een mail te sturen naar info@cmcoevorden.nl.