Hardenberg

Code rood voor campings in het Vechtdal

Door de redactie

Op vrijdagavond 2 oktober heeft de Duitse regering Nederland als risicogebied verklaard op de Provincie Zeeland en Limburg na. Alleen noodzakelijke reizen mogen nog worden gemaakt en bij terugkomst dient men verplicht een coronatest af te nemen en 14 dagen in quarantaine te gaan.

Een enorme klap voor vele campings in het Vechtdal, omdat in de herfstvakantie de Overijsselse campings goed worden bezocht door Duitse toeristen. Camping de Kleine Wolf was in de herfstvakantie volledig volgeboekt en moet nu meer dan 1.000 boekingen annuleren. Bovendien zijn veel van deze reserveringen al omgeboekt van het voorjaar naar het najaar.

Toen de Duitse gasten het negatieve reisadvies hoorden pakten ze direct hun spullen in en vertrokken. Ook gasten die onderweg waren belden dat ze per direct naar huis omkeerden. "Een enorme tegenslag voor de Kleine Wolf. We dachten het seizoen mooi af te kunnen sluiten, maar dit is echt een enorme tegenvaller. We zien door de annuleringen wel weer enkele reserveringen van Nederlanders binnenkomen, maar dit maken we nooit meer goed", aldus Anne-Sophie Kat van Camping de Kleine Wolf.