Hardenberg

CNS Ommerkanaal haalt landelijke pers

Door de redactie

Vlaggen die op de kop hingen, kinderen in hun mooiste overalls die met trekkertjes in colonne naar school kwamen, ouders die pannenkoeken gebakken hadden, opa's en oma's die aanwezig waren toen de echte trekkers kwamen. Ook landelijke media, onder andere SBS 6 en TV Oost, waren aanwezig vanwege het filmpje van de kinderen op hun trekkertjes dat massaal gedeeld was op facebook.

Het was een hele happening bij CNS Ommerkanaal. "Het is een beetje uit de hand gelopen," zegt een van de moeders, "maar wel mooi dat het zo breed is opgepakt". Een vader, zelf agrariër, staat de pers te woord en laat duidelijk weten hoe hij denkt over de negatieve berichten over de agrarische sector. "Wij zijn het zat als pispaaltje te fungeren; wij willen met respect behandeld worden. Boeren zijn hardwerkende mensen, zeven dagen per week. De meeste mensen snappen nog steeds niet dat wij met z'n allen voor eten voor iedereen zorgen. Ook chips en pizza's worden gemaakt met en van agrarische producten. We hebben de laatste jaren met heel veel veranderende regels te maken gehad, waar we dan braaf aan voldoen, maar de grens is echt bereikt".

De school, waar veel kinderen van agrariërs les krijgen, stond achter de ludieke actie. De aanwezigen werden getrakteerd op kaas, worst, tomaatjes en komkommer. Voor de kinderen waren er pannenkoeken, waarbij verteld werd dat ook daarvoor door boeren gezorgd wordt. 's Avonds werd over de actie gesproken bij DWDD en het schijnt zelfs op de BBC ter sprake gekomen te zijn. Waarin een kleine school groot kan zijn.