Hardenberg

CMV Hardenberg doet

Door de redactie

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, heeft zaterdag ook bij CMV Hardenberg plaatsgevonden. Was afgelopen vrijdag in de media nog te zien hoe prinses Beatrix bij Stichting Instrumentendepot Leerorkest met NLdoet de poetsdoek oppakte en een hoorn poetste, zo hebben de hoornisten van CMV op hún beurt zaterdag de schilderkwast opgepakt.

Het bij NLdoet aangevraagde en ontvangen budget maakte het mogelijk dat de muzikanten zaterdag konden werken aan het onderhoud van hun geliefde muziekgebouw aan de Gramsbergerweg. Er is gewerkt aan de bestuurskamer in wording die een flinke schilderbeurt nodig had. En ondanks de aanhoudende regen en wind is ook buiten flink de handen uit de mouwen gestoken. Er is gekapt en straatwerk verricht. Tot slot is het muziekgebouw met een dieptereiniging weer klaargemaakt voor de repetitieavonden van de Fanfare Hardenberg en Slagwerkgroep Hardenberg van CMV Hardenberg.

Met NLdoet hebben de vrijwilligers, allemaal muzikanten van CMV Hardenberg, met veel plezier samengewerkt. De kwasten, motorzaag en schrobmachine moeten nu weer even de kast in, want de komende weken wordt er weer flink gerepeteerd. NLdoet was een leuke teambuildingsactiviteit in aanloop naar de deelname aan het Open Nederlands Fanfarekampioenschap van 6 april. Daar wil de Fanfare Hardenberg nogmaals een zaterdag iets moois maken, maar dan op het podium in Drachten.