Twenterand

Clubkampioenschappen 2019 Judokwai

Door de redactie

Op 9 mei vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Judokwai plaats in de Sportfabriek in Vriezenveen. Deze dag lieten 43 judoka's zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hadden.

Onder enthousiaste aanmoediging van vaders, moeders, opa's, oma's en andere fans, werd er sportief gestreden op de twee judomatten. Alle judoka's van Judokwai werden ingedeeld in een poule waar ze onderling streden voor de titel clubkampioen. De scheidsrechters tellen hierbij de scores aan de hand van succesvol uitgevoerde technieken.

Alle judoka's mogen trots zijn op hun behaalde resultaat en zullen hiervoor een prijs ontvangen op de jaarvergadering op 17 mei. Twee opvallende talenten waren Celeste Niks ( 9) en Richard Nijmeyer ( 25), die beiden het volle aantal punten haalden in hun eigen poule. Celeste draagt de gele band met een groene slip en Richard een bruine band. Het was een prachtig spel om naar te kijken. Celeste liet zien de technieken van judogrepen zeer goed te beheersen en Richard verraste zijn tegenstanders door met zijn rustige attitude toch de aanval in te zetten.

Alle uitslagen Judokwai clubcompetitie 2019:

Eerste plaats in de poules: Maureen Lamberts, Hidde Hoff, Celeste Niks, Boaz Schonewille, Boaz Goosen, Florien Zandbergen, Rowyen van Os, Jurian Jonker, Eefke Jansen, Sam Delgado en Richard Nijmeyer.

Tweede plaats in de poules: Diemo Kreuning, Bart van Grootevheen, Nikai Boertien, Thijmen Zandbergen, Stijn Drees, Levi van Doorn, Adelin, Marin van Veen, Tim de Graaff en Kevin Bakhuis.

Derde plaats in de poules: Mirthe Schuiling, Stan Folbert, Larissa van Pol, Sil Marsman, Robin Neurink, David Pape, Yerodin van Os, Jelke Talsma, Thijs Bremmer en Bas Stroobach.

Vierde plaats in de poules: Berry Janssen, Paul Janssen, Bram Oelen, Sem Boertien, Tycho Jurjens, Mateo van Veen, Owen van Dongen, Yanniek Palaco H., Diego Franco Conis, Yorinde, Erik Jager en Stijn Godeke.

Het hele jaar trainen de judoka's op de donderdag tussen 16.00 en 19.15 uur en hebben les van Chantal Klein Gunnewiek. Ook nieuwsgierig naar judo? Kom eens kijken in de Sportfabriek.