Hardenberg

Clinic voor hardlopers

Door de redactie

Ook dit jaar organiseert Loopgroep de Zandstuve weer een clinic voor hardlopers. Dit jaar duurt de begeleiding 13 weken. Vanaf woensdag 10 april tot en met woensdag 3 juli wordt u de basisbeginselen van het hardlopen geleerd. Iedereen die aspiraties heeft om nu eindelijk eens te beginnen of zichzelf te verbeteren is van harte welkom.

Onderdeel van deze clinic is een fitheidstest bij aanvang en aan het einde van de clinicperiode. Deze test wordt uitgevoerd door onze partners in sport van De Haere. Op zaterdag 13 april vind de eerste test plaats waarbij uw uitgangspositie wordt bepaald. Als u flink uw best doet zult een aanmerkelijke verbetering zien aan het eind van de clinic.

De trainingen zijn op woensdagavond vanaf 19.00 uur. Naast deze begeleide training is het om vooruitgang te boeken ook nodig om 1 of 2 keer voor uzelf te trainen. Hiervoor wordt een trainingsschema aangeboden.

Doel van de clinic is een verantwoorde opbouw aan te bieden voorzien van technische loopscholing en gepaste inspanning. Naast loopscholing zal een deel van de training gericht zijn op het versterken van het gehele lichaam. Corestability en andere oefeningen van het bewegingsapparaat zullen elkaar afwisselen.

Kick-off

Op woensdag 10 april vindt de kick-off plaats met een inleidende presentatie gevolgd door de eerste training en een presentatie over loopschoenen na de training. Voorafgaand aan deze bijeenkomst die start om 19.00 uur kunt u het inschrijfgeld betalen en u eventueel nog aanmelden. Zorg voor een goed paar schoenen, meerdere lagen kleding die al naar gelang de weersomstandigheden aangepast kunnen worden en een drinkfles met water. Een droog shirt voor na de training wordt door velen als prettig ervaren.

Tijdens de clinic is er altijd sportmedische begeleiding mogelijk door onze samenwerking met de Haere. Deelnemers die nog nooit hard hebben gelopen kunnen ter voorbereiding alvast enkele malen per week gaan wandelen. Bouw dit ook geleidelijk op, beter drie keer kort dan één keer (te) lang.

Om samen het resultaat van uw inspanning te meten kunt u op woensdag 3 juli deelnemen aan een 5 km testloop. We hopen dat u na deze clinic besmet bent geraakt met het hardloopvirus en dan bent u van harte welkom om u aan te sluiten bij onze hardloopgroep De Zandstuve.

Naast het sportieve gedeelte vindt Loopgroep de Zandstuve de sociale component minstens zo belangrijk. Na afloop van de training bieden we u dan ook graag een kopje koffie of thee aan zodat u samen nog even kunt napraten. Vaak zien we dat deelnemers afspraken maken om tijdens de week samen te gaan trainen. Dit geeft vaak een goede motivatie om door te zetten en is bovendien nog gezellig ook.

U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier op de site. Na het aanmelden krijgt u een bevestiging en op de eerste avond een bon waarmee u bij Step-One met korting loopschoenen kunt aanschaffen. Voor meer informatie kunt u via de site https://loopgroep-dezandstuve.nl/ contact met opnemen.