Twenterand

Clinic Loopgroep de Zandstuve

Ingezonden

Ook dit jaar organiseert Loopgroep de Zandstuve een clinic voor hardlopers. Van woensdag 10 april tot en met woensdag 3 juli worden u de basisbeginselen van het hardlopen geleerd. Iedereen die aspiraties heeft om nu eindelijk eens te beginnen met hardlopen of om zichzelf te verbeteren is van harte welkom.

Onderdeel van deze clinic is een fitheidstest bij aanvang en aan het einde van de clinicperiode. Op zaterdag 13 april vind de eerste test plaats waarbij uw uitgangspositie wordt bepaald. Als u flink uw best doet zult een aanmerkelijke verbetering zien aan het eind van de clinic. De trainingen zijn op woensdag vanaf 19.00 uur. Naast deze begeleide training is het om vooruitgang te boeken ook nodig om voor uzelf te trainen. Hiervoor wordt een trainingsschema aangeboden. Doel van de clinic is een verantwoorde opbouw aan te bieden voorzien van technische loopscholing en gepaste inspanning. Een deel van de training is gericht op het versterken van het gehele lichaam. Corestability en andere oefeningen van het bewegingsapparaat zullen elkaar afwisselen.

Kick-off

Op woensdag 10 april, 19.00 uur, vindt de kick-off plaats met een inleidende presentatie gevolgd door de eerste training en een presentatie over loopschoenen na de training. Voorafgaand aan deze bijeenkomst kunt u het inschrijfgeld betalen en u eventueel nog aanmelden. Zorg voor een goed paar schoenen, meerdere lagen kleding die al naar gelang de weersomstandigheden aangepast kunnen worden en een drinkfles met water. Een droog shirt voor na de training wordt door velen als prettig ervaren. Tijdens de clinic is er altijd sportmedische begeleiding mogelijk. Deelnemers die nog nooit hard hebben gelopen kunnen ter voorbereiding alvast enkele malen per week gaan wandelen. Bouw dit ook geleidelijk op, beter drie keer kort dan één keer (te) lang. Om samen het resultaat van uw inspanning te meten kunt u op woensdag 3 juli deelnemen aan een testloop van vijf kilometer lengte.

Sociaal

Naast het sportieve gedeelte vindt Loopgroep de Zandstuve de sociale component minstens zo belangrijk. Na afloop van de training wordt u daarom een kopje koffie of thee aangeboden zodat u samen nog even kunt napraten. De ervaring leert dat veel deelnemers afspraken maken om tijdens de week samen te gaan trainen. Dit geeft vaak een goede motivatie om door te zetten en is bovendien gezellig.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier op de site. Na het aanmelden krijgt u een bevestiging en op de eerste avond een bon waarmee u met korting loopschoenen kunt aanschaffen. Voor meer informatie kunt u via https://loopgroep-dezandstuve.nl/ contact opnemen.

De kosten voor deze clinic bedragen 85 euro die bij aanvang moeten worden betaald. Daarvoor krijgt u: 13 weken training; 2 fitheidstesten; koffie na de training; trainingsschema; presentatie over loopschoenen; kortingsbon voor loopschoenen; gezelligheid en een stimulerende omgeving om uw doel te bereiken; Deelname aan de vijf kilometer testloop op woensdag 3 juli.