Twenterand

ChristenUnie Twenterand heropent station Geerdijk

Door de redactie

ChristenUnie Overijssel Twenterand heeft zaterdag 2 maart het station van Geerdijk symbolisch heropent om aandacht te vragen voor de verduurzaming van de spoorverbinding.

Gerjan Smelt (fractievoorzitter ChristenUnie Twenterand) en Martha van Abbema (wethouder duurzaamheid Twenterand) staan beide ook op de kandidatenlijst voor de provincie, omdat politiek niet ophoudt bij de grenzen van Twenterand. Een van de speerpunten voor de provinciale politiek is de verduurzaming van de spoorverbindingen. Als er bijvoorbeeld waterstof- of elektrische treinen worden ingezet, wordt het weer mogelijk om op stations en perrons te stoppen en wordt het voor de inwoners weer makkelijk om met het openbaar vervoer te reizen.

ChristenUnie Twenterand wil zich inzetten voor duurzaamheid, voor bereikbaarheid en voor wooncomfort voor alle inwoners. Door het symbolisch heropenen van het station Geerdijk willen dhr Smelt en mevrouw van Abbema laten zien dat de besluiten van de provincie grote gevolgen kunnen hebben voor de plaatselijke bevolking. Volledige verduurzaming van het spoor is goed voor iederee.!