Hardenberg

Cheyenne naar PEC Zwolle

Door de redactie

Cheyenne Van den Goorbergh uit Dedemsvaart maakte onlangs bekend dat ze vertrekt bij FC Twente Vrouwen en overstapt naar PEC Zwolle vrouwen.

AVEURINK

"FC Twente is een mooie club en ik heb een mooie tijd gehad, veel gewonnen en nu is het tijd voor een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging. Ik wilde dus naar een andere club, maar zat nog wel verbonden aan mijn studie fysiotherapie in Enschede. Ik zou eigenlijk op 10 juli afstuderen maar door de maatregelen met betrekking tot corona veranderde dit en wordt het, als het goed is, eind augustus. Dit is ook de reden dat ik voor een Nederlandse club heb gekozen. Het is fijn om in Nederland te zijn in deze onzekere periode en als er dan een tweede corona golf komt dan kan ik mijn studie afronden".

Waarom PEC Zwolle

Op de vraag Waarom PEC Zwolle antwoordt Cheyenne het volgende: "Ik vind dat PEC Zwolle al jaren erg goed positiespel laat zien. PEC Zwolle wil altijd voetballen en altijd de opbouw spelen en dat spreekt mij erg aan. Helaas hebben ze dit jaar niet de punten behaald die zij moesten behalen, maar qua spel hebben ze ook weer goed voetbal laten zien. Met Twente hebben wij het altijd moeilijk met PEC Zwolle gehad. Daarnaast ken ik natuurlijk een aantal meiden bij PEC, dus ik weet een beetje hoe het daar verloopt. Ook een pluspuntje is het natuurlijk dat het dichtbij huis is, maar mijn bedoeling is wel om in Zwolle te gaan wonen", vertelt Cheyenne.

Geboren in Dedemsvaart

Cheyenne is geboren in Dedemsvaart. Ze is ooit begonnen bij SV Dedemsvaart. "Volgens mij was dit bij de aspirantjes met Petra de Bruin. Via de F-jes en de E-tjes en de D-meiden kwam ik tussen de jongens van de D1. Ik deed mee met schoolvoetbal en daar viel ik op en zodoende kreeg ik een uitnodiging van de KNVB om deel te nemen aan een voetbalmiddag en zo is het allemaal begonnen", vertelt Cheyenne. Tijdens deze middag werd Cheyenne gescout voor de KNVB en hierdoor kwam ze in een selectie-elftal van de KNVB terecht. Door een bezoek aan de scouting dag van FC Twente kwam Cheyenne bij FC Twente meisjes onder de 14 en bleef bij FC Twente en vanaf het jaar 2015 speelt Cheyenne bij FC Twente Vrouwen.

Coronatijd, andere tijd

De corona-tijd is Cheyene doorgekomen door een individueel trainingsschema van de club met onder andere: hardlopen, krachttrainingen, ZOOM-meetings met krachttraining met het gehele team en de fysiotherapeut en oefeningen met bal. "Daarnaast ging ik ook wel eens naar het voetbalveld om te voetballen en ben wezen mountainbiken en natuurlijk was ik erg druk met het afronden van mijn scriptie. Op dit moment hou ik mijn conditie goed bij met hardlopen, mountainbiken en daarnaast doe ik krachtoefeningen en voetbal ik", vertelt Cheyenne.

Aanhaken bij Nederlands Elftal

"Ik hoop dat wij met PEC de kampioenspoule behalen en het liefst zo hoog mogelijk, met daarbij goed positiespel. Mijn doel is om uiteindelijk nog naar een buitenlandse club te vertrekken en bij het Nederlands Elftal aan te haken". Cheyenne heeft meegedaan aan de voorbereidingen van het WK, maar stond daarbij op de stand-by lijst voor het WK. "Ik hoop dat ik ooit in de vaste selectie terecht kom en zal daar hard voor blijven werken en knokken", eindigt Cheyenne het gesprek.