Hardenberg

Centrummanager verlaat Hardenberg

Door de redactie

Het bestuur van de Stichting Centrum Management Stad Hardenberg (SCSH) heeft in goed overleg met de gemeente Hardenberg en De Kroonenberg groep besloten om de samenwerking met centrummanager Eduard Plate, sinds juli 2016 als centrummanager betrokken bij stad hardenberg, per 31 december 2020 te beëindigen.

G. Brokelman

"Hardenberg is een leuke stad. Maar ook veeleisend. Je hebt één dag in de week. Er zijn bij mij nieuwe werkzaamheden bijgekomen. Dan moet je jezelf de ruimte geven voor iets nieuws", vertelt Eduard. Eduard is enige tijd geleden begonnen als centrummanager in Almelo voor twee dagen per week. Dit is de vierde stad in Overijssel waar hij als centrummanager is betrokken. Daarnaast is Eduard betrokken bij Local Life, een nieuw platform met alle winkels en attracties erin dat de online consumenten fysiek terug naar het centrum wil brengen.

Betrokkenheid

"Het grootste kenmerk voor mij voor Hardenberg is de betrokkenheid die inwoners en ondernemers bij de stad hebben. Dat geldt ook voor ondernemers buiten de binnenstad. Er is een doe-mentaliteit, dat is positief. Hou dat vast. Maar soms leidt dat er ook toe dat de samenwerking niet optimaal verloopt, dat kansen niet optimaal worden benut", vertelt Eduard.

Hardenberg op de kaart gezet

"We hebben de laatste jaren veel bereikt. Hardenberg heeft nu een binnenstad waar ondernemers zich willen vestigen en waar inwoners en bezoekers graag heen gaan. Er zijn veel nieuwe ondernemers bij gekomen, zowel formules als zelfstandigen. Men voelt zich gesteund. Inwoners bellen mij wel eens op met de melding. 'Onze stad is vooruitgegaan'. Je merkt dat Hardenberg op de kaart staat. Plaatsen in de omgeving kijken naar Hardenberg. Dan hebben we volgens mij in de gouden driehoek van ondernemers, vastgoed en gemeente veel bereikt", vertelt Eduard enthousiast.

RTL Nieuws

Een voorbeeld van een hoogtepunt voor Eduard in de afgelopen periode is het volgende: "We zijn met Hardenberg enkele keren in het RTL-nieuws geweest. Eerst als voorbeeld van een kleine stad waar nieuwe ondernemers opstaan. En later over hoe ondernemers in de coronacrisis staan. De coronacrisis is een dieptepunt. En vooral de lockdown in een periode die voor alle ondernemers zo belangrijk is. Ik roep alle inwoners op om lokaal te bestellen en na de lockdown weer uitgebreid te gaan winkelen bij de lokale ondernemers. Laat jezelf verrassen en bezoek dan gelijk ook eens de nieuwe ondernemers".

Daar doe je het voor

Op de vraag wat is het belangrijkst wat u bereikt heeft in de afgelopen jaren antwoordt Eduard het volgende: "Heel recent vertelden de ondernemers van de nieuwe winkel Decomagazijn in een interview dat het gesprek met de centrummanager doorslaggevend was om te starten. Daar doe je het voor. Het moeilijkst vind ik het zogenaamde verwachtingsmanagement. Als je samenwerkt kan niet iedereen zijn of haar zin krijgen. Dat proces wordt vaak onderschat".

Blijf Samenwerken

Eduard wil het volgende zeggen tegen ondernemers: Blijf samenwerken. Ook met onderwijs en andere bedrijven. Luister naar elkaar. Geef elkaar tips, en aan de lezers wil ik het volgende kwijt: Blijf je lokale ondernemers ondersteunen. Inclusief die leuke speciaalzaken en de horeca. Bezoek ook de minder drukke straatjes. Dan help je je binnenstad levendig te blijven. En maak je wonen in Hardenberg blijvend aantrekkelijk".