Ommen

Cello recital in Vilsteren

Door de redactie

Op zondagmiddag 20 januari geeft celloduo Two of a Kind een gevariëerd concert in het Landgoedcentrum in Vilsteren. Het concert begint om 15.00 uur. Het adres is Vilsterse Allee 1d Te vilsteren.

Cello duo Two of a Kind ontstond in 2016, toen Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers afstudeerden. Hun streven was het om een uitdagend en vernieuwend repertoire samen te stellen. Het moest een programma zijn waarin nieuwe(re) composities en componisten naast de werken van oude meesters werden gehoord om het publiek kennis te laten maken met de grotere wereld van muziek. Zo kwamen onder andere Bach, Telemann en Offenbach naast Gliére, Britten en Kodaly te staan. Met dit format gespeeld door een niet veel voorkomende ensemble bezetting, twee cello's, kwamen de eerste concerten binnen via Podium Klassiek. Van daaruit bleef het duo zich vernieuwen en verbreden en bereiken zij een steeds groter publiek. Nu worden ze in verschillend concert reeksen geprogrammeerd zoals in de huiskamermuziek Marathon te Roden, Festival Veenhuizen, Museum de buitenplaats Eelde en zijn ze dit jaar in de concertreeks in Brielle weer te horen.

Programma

Het programma van dit concert bestaat uit stukken van J.S.Bach, J.S. Bach in een arrangement van de 20e eeuwse C. Bunting, J. Offenbach en D. Popper. Daarnaast worden twee solostukken ten gehore gebracht. Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgend concert

Het volgend concert is op zondag 10 februari om 15.00 uur in de Willibrorduskerk. Het Leeuwarder kamerkoor onder leiding van Eduardo López Cabello verleend medewerking.