Hardenberg

CDA wil vaccinatielocatie in Hardenberg

Door de redactie

CDA Hardenberg vreest dat het voor minder valide inwoners van de gemeente Hardenberg moeilijk is om de vaccinatielocatie in Zwolle te bereiken. De fractie pleit voor een vaccinatielocatie in Hardenberg.

Voor inwoners van de gemeente Hardenberg is Zwolle aangewezen als locatie voor de vaccinatie tegen het coronavirus. De Hardenbergse CDA-fractie vreest dat dit een probleem kan zijn voor veel oudere inwoners van de gemeente. Zij zijn veelal afhankelijk van vervoer van familie en mantelzorgers of van openbaar vervoer en zijn wellicht niet in staat zelfstandig naar de vaccinatielocatie Zwolle te reizen. Daarbij is het vanwege corona veelal niet mogelijk samen te reizen. Het CDA wil daarom van B&W van Hardenberg weten of het college in overleg is met de GGD Zwolle over het vaccinatieplan voor de inwoners van de gemeente Hardenberg en of het college

oplossingsmogelijkheden ziet en zo ja welke? Het CDA wil vooral weten of het college met de GGD Zwolle heeft overlegd, of nog gaat overleggen, over mogelijke vaccinatielocaties binnen Hardenberg, zoals een drive-inlocatie, de evenementenhal of wijk-vaccinatiebussen.