Hardenberg

CDA bezoekt 'parel Overijssels maakindustrie' PM Bearings Dedemsvaart

Door de redactie

Op vrijdag 25 januari heeft een aantal mensen van CDA gemeente Hardenberg samen met gedeputeerde Eddy van Hijum een bedrijfsbezoek gebracht aan het PM Bearings te Dedemsvaart. Dit familiebedrijf in precisiemetaal bestaat ruim 50 jaar en staat wereldwijd bekend als 'innovators en experts in het ontwerp en fabricage van bewegingsoplossingen voor de hightech industrie'. Dit brengt voor werknemers met verschillende opleidingsniveaus werkgelegenheid met zich mee. Van Hijum noemt PM Bearings 'een parel van Overijsselse maakindustrie. Het is weer zo'n typisch voorbeeld van een prachtig familiebedrijf dat voor de hele wereld meebouwt aan fantastische innovaties'.

"Graag horen we als CDA wat ondernemers drijft en wat ze nodig hebben om hun plannen verder invulling te kunnen geven", zegt Raadslid Heidi Mensink, "PM Bearings is een bijzonder bedrijf, de wensen die voortkomen uit innovatief ondernemerschap willen we ook graag bij de Provincie onder de aandacht houden". Na de rondleiding met aansprekende voorbeelden van hoogwaardig kwalitatieve producten voor onder andere de medische wereld en de vliegtuigbranche zijn ook vragen besproken. Hierbij ging het vooral om het behouden en aantrekken van geschikte arbeidskrachten, hybride onderwijs en de bereikbaarheid van de regio. Wethouder Martijn Breukelman gaf daarbij aan actief te kijken welke mogelijkheden er zijn voor het bedrijfsleven binnen bijvoorbeeld de Human Capital agenda, Dutch Techzone of de Regiodeals. Van Hijum onderstreepte dat. Ook oud wethouder en kandidaat statenlid Douwe Prinsse ziet de urgentie: "Ik ken het bedrijf nog uit de tijd dat ze op een ambachtelijke manier metaal bewerkten. Ongelooflijk zoals zij hebben geïnnoveerd, dit vraagt duidelijk om een doorgaande lijn tussen onderwijs en ondernemerschap".

CDA is een lokale partij die kijkt en luistert naar wat nodig is in de verschillende kernen binnen de gemeente Hardenberg. Thema's als ondernemen, werken, wonen en voorzieningen spelen daarbij ook een belangrijke rol. Het CDA zoekt naar duurzame oplossingen die voor nu en in de toekomst de dorpen ten goede komen. Iedereen doet mee, daarom CDA kiest voor kwaliteit, willen we mensen zekerheid geven, steunen waar nodig, zonder direct taken over te nemen. Want de echte kracht zit in de samenleving. Daar was PM Bearings weer een prachtig voorbeeld van.