Hardenberg

Carta Rally 2019 succesvol voor Albert Roelofs

Door de redactie

Nadat hij vorig jaar de Carta Rally 2018, 2 dagen voor de finish moest verlaten door een kapot voordifferentieel, besloot Mariënberger Albert Roelofs (56) om zich dit jaar wederom voor de Carta Rally 2019 in te schrijven. Er moest nog iets worden rechtgezet. ''Een Rally rijden en dan zo kort voor de finish het toneel verlaten is niet leuk, temeer omdat we op een zeer sterke tweede plek in het algemeen klassement lagen en maar 20 minuten achterstand op de nummer één", zo verteld Roelofs die niet alleen een Rally rijdt om er maar bij te zijn maar duidelijk ambities heeft om elke keer in de top te eindigen. In 2015 won Roelofs de Tuareg Rally die toen ook in Marokko werd gereden, eveneens in dezelfde Mitsubishi Pajero V6 met ongeveer 240 PK. In 2014 werd hij tweede bij de El Chott Rally in Tunesië. En in 1992 won hij eveneens de Rally Munchen –Marrakesh, toen ook in een Mitsubishi Pajero. Dus genoeg ervaring om weer een gooi naar het podium te doen.

Een goede en ervaren copiloot wordt gauw gevonden, Harm Lolkema (27) uit Giesbeek, Gld. Harm was al drie keer in Marokko als copiloot en Albert en Harm kenden elkaar al langer via de woestijnrally raids. Om een goed team te hebben die ook voor de ondersteuning en service zorgen worden Eugene Mulling, Rob van den Boom en Mick de Knegt, allen uit Giesbeek e.o. gevraagd om mee te gaan. Lolkema is in het bezit van een service truck met alle comfort, zoals bedden, keuken, toilet en douche. Verder is de vrachtwagen voorzien van zonnepanelen die voor de energie zorgen om een goede service voor gereedschap e.d. te garanderen. Besloten wordt dat Roelofs zelf de vrachtauto naar het zuiden van Marokko rijdt, een afstand van ongeveer 3600 km. Roelofs zegt: ''Alle andere rally's reed ik altijd alleen met de Pajero over de weg naar een evenement toe, reed de rally en keerde weer huiswaarts met de Pajero over de snelwegen terug. Vorig jaar ben ik op een donderdagochtend om 9.00 uur vertrokken uit Almeria en kwam op vrijdagochtend om 11.00 uur aan in Mariënberg en reed de 2500 km van Almeria naar Mariënberg non stop. Door 6 landen in 26 uur tijd alleen om te tanken, een kop koffie en broodje en een sanitaire stopt. Dit jaar heb ik dus de luxe van een truck die omgebouwd is als camper met alles erop en eraan en voor de eerste keer gaat mijn Pajero, onderdelen, gereedschap, eten en drinken mee achter in de bak''.

Vertrek

Op 25 maart vertrok Roelofs naar Almeria om daar de veerboot te nemen naar Nador in Marokko. De andere teamleden vertrokken met het vliegtuig naar Marrakesh om daar met een huurauto naar het Zuid Oosten te rijden om elkaar in het eerste bivouac te ontmoeten. Op 29 maart kwam Albert vrijwel tegelijkertijd aan in het eerste bivouac samen met de andere teamleden. "We zorgen er eerst voor dat alles netjes wordt opgezet, de auto is meestal wel klaar maar de volgende dag is de technische keuring oftewel de scruteneering'', aldus Roelofs. Dit houdt in dat de wagen technisch aan de veiligheidseisen moet voldoen zoals de helmen met intercom, een veiligheidskooi, de rallystoelen en 6 punt veiligheidsgordels. Ook kijken de technische keurmeesters dat je tenminste 10 liter water aan boord hebt en dat je speciale vuurpijlen in je auto hebt, heb je dit niet alles goed voor elkaar mag je niet starten. ''Maar de auto en de uitrusting kwam met vlag en wimpel door de keuring''.

Start rally

Op 31 maart ging de Carta Rally van start. Dit jaar 78 deelnemende auto's en 2200 km Off Road voor de kiezen. Roelofs: ''Nu ken ik Marokko redelijk goed en ben er zeker al 12 keer geweest maar het is en blijft gissen, elke keer is weer anders en het landschap en met name de ondergrond veranderd keer op keer''. Na 10 km rijden hebben beiden al een lekke band en met name copiloot Harm Lolkema ziet het al duister in. Roelofs lachend: ''Ik heb hem toen gezegd dat we nog 2190 km meter moeten in zeven dagen tijd en dat de duinen nog komen, daar wordt een rally zoals deze altijd beslist". Op de eerste dag kwamen beiden, na twee specials van ieders 130 km, in totaal 260 km als zevende binnen, maar op 14 minuten achterstand van de nummer één die dag. Dus ondanks die ene lekke band geven ze direct hun visitekaartje af.

''Als we een etappe hebben gereden is het eerste wat we doen de tank volgooien met benzine, de auto laten wassen en dan direct naar het bivouac terugkeren opdat de servicemonteurs aan het werk kunnen om alles te inspecteren of te repareren". Daarna kan worden gegeten in de berber tenten waar de organisatie dit jaar werkelijk super goed eten had door een caterings bedrijf uit Marokko. De copiloot Harm Lolkema heeft maar één opdracht. Hij moet het roadbook voor de volgende dag intekenen om alle afstanden zoals km maar ook capkoersen op de GPS in te geven. ''Meestal is hij daar wel twee tot drie uurtjes zoet mee en het is uiterst belangrijk zodat hij mij de volgende dag de juiste info kan geven met betrekking tot de route", zegt Roelofs.

Op 1 april was de langste etappe van de rally, bijna 600 km, ter illustratie, van Groningen naar ongeveer Roermond en weer terug en dit op geen enkele meter asfalt. Maar alleen op zand en stenige ondergrond. Roelofs: "Ik heb er niks mee met die ellenlange etappes, ze duren veel te lang, de concentratie laat bij velen sterk na en de meesten maken steeds meer fouten maar het is een rally en je hebt A gezegd en dan volgt B ook, het is geen sport voor kleine kinderen''. De dag verloopt goed maar net voor het einde van de finish maakt Harm een fout. "We reden een qued (rivierbedding in) en Harm zei dat we daarin moesten tot het eind en dan zou de finish 5 km verderop zijn'' Wat volgde was dat de qued steeds voller met palmbomen werd en uiteindelijk een soort doodlopende weg. ''We hebben gezocht en gezocht maar konden de juiste route niet vinden'' aldus Roelofs. ''Op een gegeven moment ben ik weer terug gekeerd naar waar we het qued zijn ingereden en heb zelf het roadbook eens goed bestudeerd. Daarin stond dat we het qued alleen overmoesten steken, na 100 meter linksaf en een smal weggetje dat parallel met het qued liep, volgen en 4 km later waren we bij de finish geweest'', zegt Roelofs. ''Zoals eerder vermeld, bij dit soort marathon etappes worden fouten gemaakt door vermoeidheid en dat is juist de bedoeling van de organisatie. Maar ik heb het Harm niet kwalijk genomen, voor de rest navigeerde hij super en waar gewerkt wordt kunnen ook fouten worden gemaakt''. Helaas duikelen ze wel in het algemeen klassement (17de) daar ze een tijdstraf van 2 uur krijgen opgebromd.

Op 2 en 3 april ging de rally de duinen in. ''Hier voel ik mij het best. Hier is mijn Pajero min of meer geboren en ontwikkeld door haar Japanse ingenieurs'', zegt Roelofs die duidelijk te spreken is over de kwaliteiten van zijn auto. Sommige duinen zijn 120 meter hoog en het is de kunst om via je GPS de goede route te vinden. ''Harm is er deze dagen eens extra goed voor gaan zitten en wees alle voorgegeven punten zeer goed aan. Het was een waar slagveld, veel sterkere auto's graven zich diep in en wij hebben geen enkele keer vast gezeten en steady door kunnen rijden',' zegt Roelofs niet zonder trots. Met hun ervaring doen Roelofs en Lolkema goede zaken in het algemeen klassement en rijden nu op een achtste plaats algemeen. Op de dagen 4, 5 en 6 april gaat het Mitsubishi Rally Team goed af. Nog grotere duinen krijgen ze voor zich maar ze komen er zonder problemen door. ''Voordat we de echte duinen inrijden laten we de bandenspanning af tot soms wel 0.5 bar. Zodoende krijg je een bredere wang van de band en rij je zo heel gemakkelijk een duin op en uiteraard weer af'', verteld Roelofs. Daarna zijn er nog weer honderden km met snelle paden. ''Soms tikten we de 168 km/h aan maar je moet je hoofd erbij houden, één gat en het kan al snel Game Over zijn'', verteld Roelofs vol enthousiasme. ''Het is soms alleen zo jammer dat je dan zo weinig van het landschap ziet want Marokko is en blijft een onbeschrijfelijk mooi land maar als je een rally rijdt dan kijk je alleen maar 10 tot 20 meter voor je auto, één seconde van onoplettendheid en het kan echt over zijn!''

Vierde plek

Uiteindelijk komen na de 2200 km rally ook weer een eind en een mensenmassa van fans, organisatie en pers staan alle deelnemers op te wachten bij de laatste finishvlag. ''Het was een super gevoel toen we de laatste finishlijn overreden en onze doelstellingen hebben gehaald. Met zijn allen wilden we plezier en we wilden de rally dit jaar gewoon uitrijden en dan ook nog op een fantastische vierde plek in het algemeen klassement, het kon bijna niet mooier'', aldus een zeer verheugde en blijde Roelofs. ''Ja, de dagen waren zwaar en vermoeiend, als we elke nacht vier of vijf uurtjes slaap kregen was het al veel maar dit is mijn soort vakantie waar ik van hou en waar ik het voor doe''!

Waarom geen rally in Nederland en gewoon op asfalt?

"Nee, dat heeft niks met avontuur te maken, om maar een paar rondjes over asfalt te rijden is niks voor mij. Ik rij jaarlijks al 75000 tot 85000 km over asfalt als vertegenwoordiger. Dan heb ik er geen plezier in om een paar km stage te rijden en dat op een route die compleet is uitgezet en die je in feite zonder copiloot kunt doen. Een rally te rijden in de woestijn, samen met je copiloot en je auto, zelf je route zoeken en het dan opnemen tegen de elementen van de woestijn en dat in de echte middel of nowhere, dat is pas een prachtig avontuur en daar kan ik minimaal een jaar op teren!!''.

Vorige week is Roelofs teruggekomen na een rit van 1200 km door Marokko en nog eens 2500 km van Zuid Oost Spanje naar Mariënberg. Uiteraard zijn er plannen om volgend jaar weer een rally te rijden maar waar dat zal zijn is nog niet geheel bekend. Albert Roelofs eindigt met een glimlach en een knipoog: "We zorgen er eerst maar eens voor dat we alle woestijnzand eens goed wegwassen, zowel van ons als van de Pajero''.