Twenterand

Carnavalsprogramma De Smoezen

Door de redactie

Op 8 en 9 februari heeft Carnavalsvereniging De Smoezen weer van zich doen spreken tijdens de gala-avonden in het Punt te Vroomshoop. Na deze ludieke en gevarieerde avonden zal aankomend weekend het carnavalsfeest in alle hevigheid losbarsten. Op vrijdagochtend 1 maart zal de Grote Kinderoptocht plaatsvinden in Vroomshoop. Iedereen is hierbij van harte welkom. De start is vanaf de Willibrordusschool en de aanvang is 8.30 uur.

Niek Erents

De officiële opening van het carnavalsweekend is op vrijdagavond 1 maart wanneer burgemeester Van Der Kolk de gemeentesleutel zal overdragen aan Prins Marten I (Marten Dijkstra). Deze overdracht vindt plaats in het gemeentehuis van Twenterand en belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf Partycentrum De Zandstuve in Den Ham vertrekt er om 19.00 uur een bus naar het gemeentehuis.

Na terugkomst van de sleuteloverdracht is iedereen vanaf 21:00 uur welkom bij Partycentrum De Zandstuve voor 'The Fabulous Key Party'. De liveband Kroepin, fantastisch entertainment met special effects, een sfeervolle locatie en slechts €5,- entree! Dat zijn de ingrediënten voor deze fantastische party.

Op zaterdag 2 maart gaat bij residentie De Zandstuve om 11.00 uur het Kindercarnaval van start voor alle basisschoolkinderen. Diezelfde dag zal om 18.30 uur een bijzondere carnavalsviering plaatsvinden in de St. Willibrord kerk aan de Schoolstraat te Geerdijk. Bezoekers die willen mogen verkleed gaan.

Na de Carnavalsmis is er om 20.30 uur het Groot Carnaval bij De Zandstuve. Heb je geen zin om in de rij te staan? Koop dan je kaartje via de website van De Smoezen of bij Dennis Fashion in Vroomshoop. Voor dit feest is busvervoer vanuit Vroomshoop geregeld. Een enkele busrit kost €2,00 of 1 smoezenmuntje. De opstapplaats is bij Hilberink Mode aan de Hammerweg in Vroomshoop. Hier vertrekt om 21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur een bus naar De Zandstuve. De bus rijdt vanaf De Zandstuve terug naar Vroomshoop om 01.00 uur, 01.30 uur, 02.00 uur en 02.30 uur.

Op zondag 3 maart nemen maar liefst 240 Smoezen deel aan de optocht te Geesteren onder leiding van Optochtcommissie De Doppe. De start van deze optocht is 11.11 uur. Er is wederom een heuse Smoezenstraat ingericht. Hier kunnen alle toeschouwers samen de sfeer proeven in Geesteren en de optocht perfect volgen. De Smoezenstraat is gesitueerd langs de optochtroute, aan het begin van de van de Geermanstraat.

Op maandagmiddag 4 maart zal er vanaf nevenresidentie Café Kremer te Vroomshoop om 14.00 uur een bus naar het Spekscheetersspeklappnrosenmontagmorgenundnachmittagspektakel te Vasse vertrekken. Opgave voor deze bus is mogelijk via de website van de Smoezen. Het weekeinde wordt op maandagavond 4 maart afgesloten met het Rosenmontags Bal. Traditioneel zal er om 22:11 uur een smoes worden verbrand. Het Rosenmontags Bal begint om 20.30 uur en vindt plaats in nevenresidentie Café Kremer te Vroomshoop.

Voor meer informatie kunt u terecht op websites van de carnavalsvereniging (www.desmoezen.nl) en de optochtcommissie (www.dedoppe.nl).