Hardenberg

Carnaval in Kloetendonk: een feest voor jong & oud

Door de redactie

Carnavalsvereniging de Venekloeten uit Dedemsvaart heeft ook voor dit jubileumjaar een omvangrijk programma samengesteld. Vrijdagmiddag 1 maart brengen Prins Kees I, Jeugdprins Justin I en hun gevolg een bezoek aan de van Dedem Marke. In 2008 werd het zorgcentrum voor het eerst bezocht.

Vrijdagavond wordt bij de Hofresidentie het Venekloetenvuur ontstoken, de spaarkassen gelicht en worden de leden van de Club van 111 in het zonnetje gezet. Het Venekloeten DJ team en Ronny Ruysdael zorgen mede voor een feestelijk sfeertje.

Bonte stoet

Zaterdagmiddag 2 maart trekt de grote bonte carnavalsstoet door de straten van Kloetendonk. Het startsein wordt om 13.11 uur gegeven, nadat op het bordes van Villa Dina sleutels zijn overhandigd en de proclamatie door de Prinsen is gelezen.

Na de optocht worden de prijzen in de Baron uitgereikt tijdens het 'Kleintje Carnaval'. 's Avonds is er een groots 'Venekloetenbal' met medewerking van Pater Moeskroen en het Venekloeten DJ team.

Zondagmiddag 3 maart wordt om 13.11 uur in Brasserie de Corner de openbare raadsvergadering geopend. De agenda belooft veel hilarisch spektakel.

Om 15.11 uur begint in de Hofresidentie het 'Gezinscarnaval' en 's avonds wordt om 20.11 uur afgetrapt voor het 'Verrassingsbal' met medewerking van Jelle B en het DJ team.

Rosenmontag

Het Venekloeten DJ team is maandagmiddag ook aanwezig bij het 'Kindercarnaval' in de Hofresidentie (vanaf 15.00 uur); het 'Carnaval voor de mens met een beperking' (aanvang 19.00 uur) en het 'Rosenmontagbal' (aanvang 21.11 uur). Het carnaval voor de mens met een beperking wordt verder opgeluisterd door de Pintermannen. Tijdens het Rosenmontagbal maken de Zware Jongens hun opwachting in de Baron.

Afscheid

Dinsdagmiddag 5 maart begint om 14.00 uur het 'Meerdermeerderjarigen carnaval' voor senioren van 55+ tot 111-. Er zijn optredens van diverse 'artiesten' en het hapje en het drankje ontbreken niet. 's Avonds om 20.11 uur begint het 'Vastenavondbal' en wordt afscheid genomen van de Prinsen van Kloetendonk. Om 24.00 uur wordt het Venekloetenvuur gedoofd en is het 44e carnavalsjaar geschiedenis.