Twenterand

Carnaval, hardlopen en wandelen vinden elkaar in de Turvenloop

Door de redactie

Zaterdag 28 december, tussen Kerst en oud en nieuw, wordt in Langeveen voor de zesde keer de Turvenloop gehouden. De Turvenloop wordt georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen, met als overkoepelend motto 'Leven is bewegen'. Elk jaar doen er meer mensen mee aan de hardloopwedstrijd en wandelroutes.

Voor de wandelaars worden elk jaar nieuwe routes uitgezet door de mooie natuur van Langeveen en Bruinehaar, met dit jaar afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Onderweg zijn er rustpunten in een winterse sfeer, met onder andere erwtensoep en warme chocolademelk. Wandelaars kunnen vanaf 9.30 uur beginnen bij Café-Restaurant Waaijer in Langeveen. Klanten en medewerkers van ZorgAccent, sponsor van de wandeltochten, krijgen op vertoon van de lidmaatschapskaart één euro korting. Ook de hardlopers starten bij Café-Restaurant Waaijer. Zij kunnen kiezen voor afstanden van 5 of 10 kilometer. De start van de 10 kilometer is om 11.11 uur, de 5 kilometer start om 13.00 uur.

Bedrijvenloop

Inmiddels erg populair bij bedrijven is de bedrijvenloop. Met minimaal drie en maximaal vijf personen is het mogelijk de competitie met andere bedrijven en verenigingen aan te gaan, door samen dezelfde afstand hard te lopen. Om de bedrijvenloop nog aantrekkelijker te maken is er dit jaar ook een prijs te winnen voor de meest ludieke teamfoto, maar uiteraard blijft meedoen belangrijker dan winnen. Vier leden van de Raad van Elf van CV de Turftrappers hebben zich inmiddels al aangemeld voor de bedrijvenloop. De organisatie van de Turvenloop hoopt dat dit voor andere carnavalisten een stimulans is om ook deel te nemen met hun verenigingen.

Rabo kidsrun

Naast de bedrijvenloop is ook de Rabo kidsrun bijzonder. Kinderen kunnen hier verkleed aan meedoen. Om 14.00 uur starten de jongste kinderen op hun fiets of loopfiets. Kinderen van 5 tot 8 jaar beginnen om 14.15 uur met een afstand van 500 meter en rond 14.30 uur zullen kinderen van 9 tot 12 jaar een kilometer rennen. Er zijn prijzen voor de beste lopers en ook voor de mooist verklede deelnemer. Iedere deelnemer krijgt een herinnering.

Hoogheden in de Turvenloop

Niet alleen de Raad van Elf, ook de hoogheden van de Turftrappers zijn sportief. Zowel prins Patrick als adjudant Jeroen zijn actief lid van de handbalvereniging in Langeveen en bovendien fanatieke hardlopers. Zij en hun hofdames José en Miranda zullen tijdens de zesde Turvenloop wandelen, samen met hoogheden van andere carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen en ook daarbuiten. Onlangs waren ze bij Fysiotherapie Langeveen Manderveen voor de inmiddels traditionele foto met de Turvenlooporganisatie.

Inschrijven voor de Turvenloop kan voor aanvang bij Café-Restaurant Waaijer aan de Hardenbergerweg 275 in Langeveen. Voor de hardlopers is het ook mogelijk vooraf in te schrijven via www.turvenloop.nl.