Hardenberg

Carmen Vrielink Drents Kampioen turnen

Ingezonden

Afgelopen zaterdag waren de provinciale kampioenschappen turnen RWS B in Assen. Vanuit De Krim mochten 6 meiden laten zien waarom hun hier thuis hoorden.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan Pupil 1 D2 turnsters Robin & Britt, Pupil 2 D2 turnster Lotte en Jeugd 2 turnster Nynke. De eerste ronden bestonden uit goede oefeningen waarbij bijna alle dames eerst mee draaiden om podium plekken. Lotte werd zelfs 2e op de brug met een punten totaal van 14.150. Lotte werd uiteindelijk 12e. Nynke heeft zowel op de vloer als op sprong nieuwe onderdelen laten zien. Waardoor haar sprong zelfs werd beloond met een eerste plaats. Door daarna ook een eerste plaats te turnen op de brug mocht Nynke zich uiteindelijk 2e van Drenthe noemen. Turnsters Robin & Britt stonden beide voor het eerst in de provinciale finale voor hun dus ook extra knap! Robin haalde een keurige 10e plek en Britt werd netjes 7e.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan de junior turnster Carmen. Omdat Carmen later die dag nog acrogym wedstrijden had moest ze het turnen versneld afleggen. Carmen heeft in 1 wedstrijd ronde daarom ook al 3 onderdelen gedaan. Daarna moest alleen de vloer nog. Na keurige en stabiele oefeningen mocht Carmen zichzelf het beste noemen in haar niveau in de provincie Drenthe.

Carmen en Djoni hebben ook hun PK acrogym gehad op de zaterdag. Helaas hadden hun 1 tijdsfout maar zijn ze als nog keurig 5e van de provincie geworden.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Jeugd 1 D2 turnster Lisa Toisuta. Voor Lisa was het haar eerste PK ooit! Dit was voor haar al super knap. Lisa heeft in haar wedstrijd laten zien waarom zij bij de beste van Drenthe hoort in haar niveau. Alle oefeningen heeft ze heel strak en netjes vertoond aan de jury. Lisa is uiteindelijk 7e van Drenthe geworden.