Ommen

Canons zingen in het bos

Door de redactie

Op donderdag 26 maart, om 12.00 uur, is iedereen die van zingen houdt en kan wandelen welkom om, op anderhalve meter afstand van elkaar, te verzamelen in de Wolfskuil op nummer 27 in Ommen.

Gezamenlijk wandelen de deelnemers naar een mooie plek in het bos om samen canons te zingen. Geen ingewikkelde partituren maar lichte muziek voor iedereen. Vooraf opgeven is niet nodig.

Brigitta Wemekamp-Koopman uit Ommen heeft een huiskamerkoor opgericht waarbij ze in haar huis beneden in de gastenwoonkamer van de B&B elke tweede en vierde donderdagmorgen repeteerden. Insteek was: voor elkaar, met elkaar en laagdrempelig. En: muziek waar je vrolijk van wordt. "Intussen zijn we een paar keer bij elkaar geweest en is iedereen enthousiast. Uiteraard liggen de repetities nu stil want de ruimte is te klein om de anderhalve meter in acht te kunnen nemen. Maar: We wonen in het bos. De Wolfskuil is een van de mooiste plekjes van Ommen zoals heel veel mensen wel weten. Ik wil heel graag met muziek de wereld mooier maken, mensen verbinden. Altijd al maar nu voel ik nog meer dan ooit dat ik dit wil doen. In deze tijden van onzekerheid en afstand wil ik graag een positief tegengeluid (letterlijk en figuurlijk) bieden. Vandaar deze oproep. Niemand hoeft zich op te geven, ik merk vanzelf wel wie er komt. Met zijn tweetjes kun je ook al een canon zingen", aldus Brigitta, 06-54310157.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer