Hardenberg

Campings in Ommen zijn klaar voor 1,5 meter samenleving

Door de redactie

Eigenaren van campings in Ommen werken samen om zich voor te bereiden op de 1,5 meter samenleving. Gezamenlijk hebben zij meer dan 500 Vechtdalroze hesjes besteld voor hun medewerkers om gasten te attenderen op de 1,5 meter afstand.

Daarnaast werken de campings in Ommen veel met elkaar samen om te bespreken hoe zij gasten in het Vechtdal weer op een veilige manier kunnen verwelkomen.

Campings zijn de oplossing

De meeste campings hadden afgelopen Hemelvaartweekend een erg lage bezetting, omdat er een landelijk verbod op het gebruik van gezamenlijke sanitaire voorzieningen is afgekondigd. De veelal 4- en 5-sterrentopcampings begrijpen niet dat sanitaire voorzieningen gesloten moeten blijven terwijl openbare toiletten in attractieparken, dierentuinen, benzinestations en andere ruimtes wel geopend mogen zijn. Daarnaast krijgen de campings geen antwoord op de vraag waarom sanitaire voorzieningen niet open mogen. Campings in het Vechtdal bieden veel ruimte en zijn nu grotendeels leeg, terwijl de stranden, parken en andere plekken overbevolkt zijn. Volgens campingeigenaren in het Vechtdal zijn campings een deel van de oplossing. Door campings te openen kunnen mensen zich meer spreiden en worden toeristische trekpleisters en stadscentra ontlast.

Open het sanitair

Campings in het Vechtdal hopen hun sanitaire voorzieningen vanaf 1 juni te mogen openen in plaats van 1 juli. De schoolvakanties beginnen vanaf 1 juli waardoor veel gasten dan massaal naar het Vechtdal afreizen om hun vakantie door te brengen. Campings hebben dan geen tijd om te kunnen wennen aan het 1,5 meter principe en spreken daarom hun wens uit richting de Gemeente en de Veiligheidsregio IJsselland om op 1 juni op een verantwoorde manier te kunnen openen.