Twenterand

CampfireNight met the Worship Collective

Door de redactie

Iedereen is welkom op vrijdag 9 februari om 18.00 uur op de CampfireNight op de Koningshoeve, Hammerweg 111 in Vriezenveen. Trek warme kleding aan, neem eventueel een instrument mee en kom.

Samenzijn, lekker eten, kampvuur en gezelligheid. Dat kan heel goed samen met aanbidding. Tijd met God en elkaar doorbrengen, elkaar versterken en daarmee ook anderen helpen. De toegang is gratis, de opbrengst van het eten en drinken gaat naar 'de Koningshoeve goes Namibia'.

In mei 2020 zal een groep van 12 mensen verbonden aan de Koningshoeve in Vriezenveen vertrekken naar Namibië. Ze zullen daar twee weken aan het werk gaan om een start te maken met het bouwen van veilige, waterdichte huisjes in een sloppenwijk in Windhoek. Ter plaatse worden ze ondersteund door het zendingsechtpaar Patrick en Jennieke Kafuka-Bolier. Zij wonen en werken al jaren in de wijk, en kennen de situatie daar heel goed. Stichting Kapande zet zich in om de benodigde financiën voor dit gezin bijeen te brengen, zodat zij daar hun prachtige, maar soms ook moeilijke werk kunnen doen. De nood is hoog in de sloppenwijk Katatura 'de plek waar je niet wilt zijn'. Er is grote armoede, en HIV/Aids is een groot probleem. Er leven meer dan 200.000 weeskinderen in Namibië.

De reizigers stellen zich ten doel de leefomstandigheden te verbeteren in de sloppenwijk. Ze gaan een start maken met het bouwen van bewoonbare huisjes. Immers, als mensen zich niet druk hoeven maken over hun huisvesting, is er meer tijd om de rest van je leven in te richten om de armoede te ontstijgen.

Voor deze reis is geld nodig. De reis en het verblijf zullen bekostigen zij zelf. Maar voor bouwmaterialen en voor het onder ondersteunen van projecten is geld nodig. Meerdere acties zullen volgen, kijk voor meer informatie op www.facebook.com/koningshoevenamibie2020