Hardenberg

Cadeautjesmarkten in Hardenberg

Door de redactie

Donderdagmiddag 6 december werd de eerste van in totaal drie cadeautjesmarkten gehouden in kerkelijkcentrum De Schakel aan het Wilhelminaplein in Hardenberg.

De werkgroep cadeautjesmarkt van de PKN kerk Hardenberg/Heemse waren al weken bezig om de gezellige en jaarlijkse kers/cadeautjesmarkten te organiseren in de: Schakel in Hardenberg en in de Esch in Heemse. Op de markten kunt u in het bezit komen van allerlei leuke, nuttige en praktische dingen, zoals keramiek, mooie kaarten, warme sokken, vogelvoer, knieperties maar ook kerstukken, deurkransen en nog veel meer. Ook is er weer een verloting met mooie prijzen.

De opbrengst gaat altijd in zijn geheel naar goede doelen. Dit jaar is een deel bestemd voor: Dialysecentrum Hardenberg, en voor de aankleding van de Esch en de Schakel. Donderdag 22 november bracht de werkgroep een bezoek aan het Dialysecentrum Hardenberg. Na de ontvangst en koffie of thee volgde er een rondleiding. Het centrum werd in gebruik genomen in 2011 en de dialysezaal beschikt over negen dialysestations voor hemodialyse. Eveneens werd door de medewerkers verteld dat er een keuze is voor drie verschillende therapieën. Hemodialyse (bloed) peritoneaal dialyse (builvlies) en transplantatie. In het DCH werken drie nefrologen (internist voor de nieren), dialyseverpleegkundigen, maatschappelijk werk, diëtist, secretaresse en hospatality. De volgende twee markten worden op vrijdag 7 december van 9.00 tot 16.00 uur bij de papiercontainer achter de Esch aan de Hessenweg in Heemse en zaterdag 8 december van 10.00 tot 13.00 uur in de Esch aan de Hessenweg in Heemse gehouden. Hier kunt u ook genieten van koffie met appelgebak, broodje hamburger of een kop erwtensoep, ook om mee te nemen.