Ommen

Buurtmaaltijden in Beerzerveld

Door de redactie

Sinds Landstede Welzijn uit Ommen in 2014 een enquête hield en in april van dat jaar in Kulturhus 'tsaMENSpel in Beerzerveld een 'proeverij' organiseerde worden daar maandelijks, met uitzondering van juli, augustus en december, buurtmaaltijden gehouden, meestal op de tweede woensdag. Het aantal deelnemers is thans plusminus 30 per keer, dat is het dubbele van in het begin. Zo was er op 12 februari ook een buurtmaaltijd gepland waar 32 personen op af kwamen.

Hoewel enkelen inmiddels niet meer in Beerzerveld wonen, blijven ze toch komen vanwege de gezelligheid en de ontmoeting met bekenden. De maaltijden, altijd drie gangen: soep, hoofdschotel en dessert, worden georganiseerd door Wijz Welzijn uit Ommen, dat in 2017 de taak van Landstede Welzijn overnam, samen met de Ouderensoos Beerzerveld en omstreken. De maaltijden kwamen de eerste jaren uit Ommen, daarna uit Beerzerveld. Inloop in het Kulturhus, van Alewijkstraat 36 in Beerzerveld, vanaf 11.30 uur, start maaltijd om 12.00 uur. De kosten bedragen zeven euro per persoon inclusief een drankje. Aan- en afmelden kan tot de maandag voor de buurtmaaltijd bij Silke Schuurman, 06-41643398, email: s.schuurman@wijz.nu.

De eerstvolgende data zijn de woensdagen 11 maart, 8 april, 6 mei en 3 juni. Deelname is niet aan leeftijd gebonden. Ook wie nog geen 65-plusser is, is welkom. De Ouderensoos Beerzerveld bestaat al een halve eeuw. In oktober 1970 werd de Raad voor het Bejaardenwerk Ommen opgericht, mede om de dienstverlening aan zelfstandig wonende bejaarden, het zogenaamde 'open' bejaardenwerk, verder uit te breiden. Bijvoorbeeld door sociëteiten als ontmoetingsgelegenheid en vorm van ontspanning. De gemeente Ommen werd opgedeeld in 9 wijken, Beerzerveld werd wijk 7. Sindsdien is ook hier een 'comité' op dit terrein werkzaam.

De Jeugd van Vroeger en busreisje

In de komende maanden staan op het programma van de soos een toneeluitvoering door De Jeugd van Vroeger op dinsdag 17 maart in het gebouw De Garve bij de Hervormde kerk, aanvang 14.00 uur, entree zes euro per persoon, en een busreisje op donderdag 18 juni naar de synagoge in Enschede met 's avonds een diner bij Madrid in Dalfsen.

Vertrek 13.00 uur bij De Garve, kosten dertig euro per persoon. Opgave bij H. ter Bekke, 0523-251712 of 06-13301330.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer