Hardenberg

Buurtkamer per 1 juli weer open

Door de redactie

Met ingang van woensdag 1 juli opent de Buurtkamer aan de Burgemeester Bramerstraat in Hardenberg weer haar deuren. In verband met de coronamaatregelen is het programma tijdelijk aangepast.

De beperkte ruimte maakt dat er per tijdstip maximaal acht gasten en twee vrijwilligers in de ruimte terecht kunnen. Tevens kunnen niet alle activiteiten plaatsvinden zoals gasten gewend waren. Wat kan wel? Kom binnen voor een praatje en een lekker kopje koffie. Bij de deur wel eerst uw handen desinfecteren en vragen beantwoorden. Bent u verkouden, dan gaat u weer naar huis. Bent u de negende gast, dan kunt u op dat moment niet terecht en komt u het volgende tijdstip.

U kunt de komende tijd wel handwerken. Om zoveel mogelijk gasten de gelegenheid te bieden, kan er op dinsdag- maar ook op donderdagochtend gehandwerkt worden. Op vrijdagochtend kunt u terecht bij Sarah met uw naaiwerk.

Eetcafé

Eetcafé de Buurt start per 1 september. Hier kunnen maximaal acht gasten tegelijk terecht. Het Eetcafé gaat koken op dinsdag- en donderdagmiddag. Er zal drie keer hetzelfde menu worden gekookt zodat alle gasten in een tijdsbestek van anderhalve week kunnen komen eten. Voor het Eetcafé dient u zich wel op te geven via het gebruikelijke telefoonnummer: 06-18665938. Via de telefoon zullen u ook de relevante vragen worden gesteld. En dit gebeurt ook bij aanvang bij de deur.

Ook het Internetcafé, op maandag- en vrijdagochtend en het spreekuur voor het openbaar vervoer op dinsdag starten in september. De bingo kan voorlopig niet plaatsvinden.

Meer informatie

Informatie over het aangepaste programma is bij de ingang en op de voorruit van de Buurtkamer geplakt. Bij de voordeur van de Buurtkamer liggen folders met het programma en de openingstijden. Tevens kunt u informatie vinden op www.destuw.nl.

Neem voor meer informatie over de activiteiten contact op met de Stuw via 0523¿267478 of loop even binnen. Het adres van de Buurtkamer is Burgemeester Bramerstraat 92 in Hardenberg. Wil je meehelpen als vrijwilliger in de Buurtkamer of het Eetcafé? Bel dan met De Stuw of stuur een e-mail naar m.jansen@destuw.nl.