Hardenberg

Buurtkamer Lutten verrast gasten

Door de redactie

Dat de Buurtkamer Lutten al enige tijd dicht is zal nauwelijks verbazen, maar de gasten worden niet vergeten. Zo hebben de vaste gasten al in het begin van het kluizenaarsbestaan elkaars telefoonnummer gekregen om toch af en toe met elkaar een gesprekje te hebben.

G. Brokelman

En zeer recent kwam één der vrijwilligers met het voorstel om (in navolging van) de gasten te verrassen met een muzikale groet bij hen voor de deur. Dat was wel even puzzelen, moet je van tevoren melden dat je komt of moet het een totale verrassing zijn. "We hebben voor het eerste gekozen en een dag met mooi weer gekozen, dat was dus afgelopen zaterdag". Voornoemde vrijwilliger, Henk Hans, die samen met Annelies Meester en Maaike Kappert het trio 'De Koffers' vormt gingen bij mensen langs in Lutten en Oud-Lutten en zelfs in de Marslanden. Zo kom je nog eens ergens. Alle bezochten stelden het bezoek zeer op prijs, zowel door de muziek als de gekregen aandacht. Het is toch ook mooi als je niet vergeten wordt.

De Koffers

De naam De Koffers is ontstaan doordat de muzikanten nogal mobiel zijn en dus hun instrumenten in koffers vervoeren alsmede een draagbare versterker en zij zingen en spelen zo dat heet 'Covers'. Cover (Engels) betekent: 'bewerking van een bestaand lied' of 'herinterpretatie'. Het schijnt dat iemand hen met de koffers zag sjouwen en op deze naam kwam. Het is tien jaar geleden begonnen met enkele liedjes te spelen voor kinderen na de lampionoptocht, bij het kampvuur. Later ook tijdens de feestweek bij Lutten culinair. In de huidige samenstelling spelen ze sinds 2013 en spelen van alles, liedjes van de Eagles, Creedence, Bob Dylan, Boudewijn de Groot, enzovoort. Ze hebben al een heel repertoire opgebouwd. Nu voor de Buurtkamer hebben ze enkele oude liedjes gespeeld, speciaal voor de doelgroep. Het werd zeer gewaardeerd. Al met al was het een heel mooi gebeuren.