Hardenberg

Burgerschapsdagen Alfa-college in het teken van 'omgaan met geld'

Door de redactie

De Burgerschapsdagen op het Alfa-college rondom het thema Economie stonden dit jaar in het teken van 'omgaan met geld'. Op 4, 5 en 7 februari namen alle tweedejaarsstudenten deel aan inspirerende workshops over dit onderwerp. De burgerschapsdagen werden georganiseerd door de gemeenten Hardenberg, Coevorden en Ommen en De Stuw in samenwerking met het Alfa-college.

Ieder jaar organiseren deze samenwerkende partijen de burgerschapsdagen met het thema Economie op het Alfa-college. Hierbij is er veel aandacht voor 'omgaan met geld'. Tijdens deze burgerschapsdagen volgden alle tweedejaarsstudenten workshops over dit thema. De workshops werden gegeven door medewerkers van onder andere een notariskantoor, het Nibud, een bank en de schuldhulpverlening van de gemeenten. Ook de wethouders Joop Brink van de gemeente Coevorden en Gitta Luiten van de gemeente Hardenberg gaven een workshop.

Naast de workshops waren de studenten aanwezig bij een theatervoorstelling van theatergroep PlayBack. De voorstelling 'Nu' gaat over 18 jaar worden en je financiën op orde houden en krijgen. Playback wil hiermee de schaamte rondom schuld en armoede doorbreken.

Met de Burgerschapsdagen laat het Alfa-college de studenten kennismaken met maatschappelijke thema's. "Burgerschap is gericht op het actief meedoen in de samenleving, deel zijn van de samenleving en daar een positieve bijdrage aan leveren", aldus Sonja Alfring en Marjolein Brunink, coördinatoren van de Burgerschapsdagen op het Alfa-college. "De nadruk ligt op de ontwikkeling van de identiteit; de persoonlijke- en de arbeidsidentiteit. De betrokkenheid en samenwerking met het regionale netwerk is hierbij echt een meerwaarde om een mooi programma aan de studenten aan te kunnen bieden". Door de drie inspirerende dagen zijn de studenten weer vol kennis over het omgaan met geld op pad.