Hardenberg

Burgemeester Wiggers en dominee van der Wel in theatercollege 'Dit is Hardenberg'

Door de redactie

Theaterweekend. Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in 'Dit Is Hardenberg''een poging hier het antwoord op te vinden. Ook interviews op het toneel met burgemeester Jan Willem Wiggers en dominee Wim van der Wel dragen bij aan de uitslag. 'Dit is Hardenberg' is te zien in De Voorveghter tijdens het Nationaal Theaterweekend op vrijdag 24 januari om 20.15 uur.

Renate Beense

Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Hardenberg is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Hardenberg en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Hardenberg scoort op zijn 'Nederlandmeter'. Er zullen ook verschillende polls onder het publiek worden gehouden en dus heeft het publiek een actieve rol bij de uitkomst. En interviews met waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers en dominee Wim van der Weldragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Hardenberg eigenlijk is!

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg:

Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma's op Radio 1. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv. Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.

Kaarten

Kaarten kosten i.v.m. het Nationaal Theaterweekend slechts tien euro en zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.