Hardenberg

Burgemeester Wiggers draagt Bergentheim een warm hart toe

Door de redactie

Afgelopen najaar bracht het college een bezoek aan Bergentheim en heeft Plaatselijk Belang dat gezelschap ontvangen in Veur Mekaar. De kennismaking met Veur Mekaar was voor burgemeester Wiggers aanleiding om het buurthuis een tweede keer te bezoeken. Hij vond het gezellig om mee te eten en had ontspannen gesprekken met de gasten.

Nu de tijdelijke ambtstermijn van de burgemeester er bijna op zit, kwam hij afgelopen donderdag, voor een afscheidsbezoekje opnieuw naar Veur Mekaar en bleef óók deze keer mee-eten. Behalve de interne verbouwing van Veur Mekaar bezocht hij het nieuwe onderkomen van de bibliotheek, de Verbinding (het overkapte stuk tussen Veur Mekaar en de bibliotheek) en de prachtige huisvesting van de dagopvang van de Saxenburgh-groep.

Bij het teruglopen naar Veur Mekaar werd de burgemeester onverwacht aangesproken door een vertegenwoordiger van PostNL: er was een pakje bezorgd voor de burgemeester. Een vertegenwoordiger van Plaatselijk Belang overhandigde het 'pakje': het fotoboek van de het geslaagde bezoek van B&W aan Bergentheim ¿ een blijvende herinnering aan dat mooie kanaaldorp.

Omgekeerd houdt Veur Mekaar ook een blijvende herinnering over aan deze burgemeester, overigens net als aan burgemeester Snijders. Beide burgemeesters hebben zich samen met de vorige én huidige wethouders, de ambtenaren van de verschillende domeinen en ondersteunende secretaresses ingespannen om voorzieningen als de bibliotheek en de dagbesteding van de Saxenburghgroep in het buurpand van Veur Mekaar te realiseren. Zonder de steun op vele fronten van de gemeente Hardenberg had dit alles in Bergentheim nooit gerealiseerd kunnen worden.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer