Hardenberg

Buitengewone startzondag PG Gramsbergen

Door de redactie

De startzondag van 20 september van Protestantse Gemeente Gramsbergen wordt niet gewoon, maar buitengewoon. Corona maakt dat er geen dienst in een bomvolle kerk gehouden kan worden. Ook zijn er geen spelletjes en activiteiten in de Vlaswiek en is er geen gezamenlijke lunch. Dit alles is te risicovol. Maar het alternatief mag er zijn. Er is op de startzondag voor jong en oud van alles te beleven.

De dag begint met een korte kerkdienst die van 10.00 tot 10.30 uur duurt. In deze dienst wordt afscheid genomen van enkele ambtsdragers, pastorale bezoekers en assistent-diakenen. Ook worden nieuwe ouderlingen en diakenen bevestigd. Maximaal zeventig personen kunnen de dienst bijwonen. Hiervoor dient men zich op te geven bij Sina Veldsink: sinaveldsink@hotmail.com.

Om 10.30 uur loopt men in kleine groepen naar de Vlaswiek. Ook degenen die de kerkdienst niet bijwonen zijn welkom in de Vlaswiek. Zij hoeven zich niet van tevoren op te geven. Men gaat de hoofdingang van de Vlaswiek binnen, houdt onderling voldoende afstand, ontsmet de handen, ontvangt bij de bar een bekertje koffie, thee of ranja met koek en zoekt vervolgens

binnen of buiten een plekje. Het verzoek is nadrukkelijk om daarna niet meer heen en weer lopen.

Vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur kunnen de mensen zich verspreiden over het historische hart van Gramsbergen. Iedereen krijgt een kaartje, waarop staat waar men kan beginnen en hoe men kan lopen. Zo wordt te veel drukte voorkomen. In kleine groepjes loopt men langs zes hoogtepunten uit het leven van Mozes, zoals het biezen mandje, het gouden kalf en de doortocht door de Rode Zee. Gemeenteleden laten deze hoogtepunten zien, horen, proeven, spelen en ervaren. Tussendoor is er gelegenheid voor onderling gesprek. De totale looproute is kort. Als de route toch te lang is, kan men voortijdig stoppen. Iedereen zal zich aan de 1,5 meter afstand moeten houden en indien nodig zijn handen moeten ontsmetten. Dit doen we voor onszelf en voor elkaar. Ook in Coronatijd wil PG Gramsbergen samen een gemeente van Christus zijn en blijven.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer