Hardenberg

Buddy's genieten weer

Door de redactie

Rheeze, 18 juli: "Wat is het hier mooi!", verzucht een buddy terwijl ze haar picknickkleed uitvouwt op het groene gras en het meegenomen eten uitstalt op het picknickkleed. Blij zijn ze. Dat er weer activiteiten worden ondernomen na een periode van vier maanden stilstand vanwege het Coronavirus. Samen weer activiteiten ondernemen: heerlijk!

Het zesde Buddy Project Hardenberg was nog maar net begonnen op 6 maart van dit jaar, toen het vanwege de corona tot stilstand kwam. De nog maar jonge contacten tussen de buddykoppels werden via de whatsapp en videobellen onderhouden. Met het mooie voorjaarsweer werden er ook weer buiten ontmoetingen met anderhalve meter afstand georganiseerd door sommige buddy's. Afgelopen zaterdag was er een puzzelrit op de fiets door het mooie Vechtdal. Een soort opstapactiviteit in de buitenlucht om de buddykoppels weer te laten wennen aan activiteiten. Niet iedereen kon helaas deelnemen vanwege onder andere de vakantieperiode.

Het werd een mooie fietspuzzeltocht met aandacht voor diverse onderwerpen zoals de Haarmolen, de Rheezerbelten, de geschiedenis van de buurtschap Rheeze, maar ook voor recente ontwikkelingen zoals de Rheezermaten. Op Erve Raatmink was een rustmoment ingebouwd en werden de buddykoppels welkom geheten door de huidige bewoners van Erve Raatmink, de familie Buit, voor een gezellige picknick. Peter Nieuwenhuis zorgde voor live muziek op zijn accordeon. In september starten de resterende activiteiten voor het zesde project dat eind november wordt afgesloten.

Zevende project

Op dinsdagavond 25 augustus is er in de Sjalomkerk aan de Hessenweg 57 een informatieavond voor het nieuwe zevende project. De bijeenkomst start om 20.00 uur. De organisatie hoopt dat veel mensen deze avond zullen bezoeken en zich willen opgeven als buddy. Aanmelden kan nu al via https://buddyprojecthardenberg.nl/aanmelden/. Er zijn heel veel bewoners van het AZC en statushouders die graag een buddy willen krijgen. Het zevende project duurt van begin oktober tot begin februari.