Hardenberg

Buddy Project Hardenberg maakt kans op Appeltje van Oranje 2020

Door de redactie

Het Buddy Project Hardenberg maakt kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf 6 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van ons project vergroten. Dat kan door te stemmen op het Buddy Project Hardenberg als favoriet. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/buddyproject of vind deze link via onze eigen website: https://buddyprojecthardenberg.nl

Dit jaar is het thema 'Maatjes ben je samen'. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. Het Buddy Project Hardenberg koppelt bewoners van het AZC en statushouders aan een inwoner uit de gemeente Hardenberg om hen te helpen met de integratie in onze lokale samenleving.

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars. Stem dus nu op ons en laten we daarmee ook Hardenberg weer op de landelijke kaart zetten.

Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Alle genomineerde projecten kenmerken zich doordat beide maatjes elkaars leven verrijken. Een bijzonder voorbeeld is het verhaal van de Hardenbergse buddy Ria die vanwege haar Pakistaanse buddy Karia in Amerika verzeilt raakte.

Hardenbergse buddy Ria in Amerika

Buddy's zijn ze vanaf het eerste buddyproject en kwamen iedere week elkaar trouw opzoeken, koken, praten en elkaar verder helpen. Buddy Karia werd op deze wijze onderdeel van de familie van Ria in Hardenberg totdat het bericht kwam dat Karia zich ging verloven en een gearrangeerd huwelijk aan wilde gaan met een Pakistaanse man uit Amerika...over 6 dagen. In deze hele periode is Ria met haar man en familie van onschatbare waarde geweest om met hun buddy te praten, na familie en andere mensen die dicht bij haar staan. Samen kritisch na denken en te helpen bij alle voorbereidingen. Uiteindelijk waren zij in december getuige van dit prachtige huwelijk in Amerika. Het hele verhaal kun je nalezen op de website, voorzien van foto's. Zij maken geregeld hele bijzondere verhalen mee waardoor we hopen dat we echt een Appeltje van Oranje mogen winnen en die kunnen meenemen naar Hardenberg. Helpen jullie hen mee? Stem! Mocht je ook als buddy aan de slag willen? Kom dan naar onze informatieavond op 21 januari om 20.00 uur in de Sjaloomkerk, Hessenweg 57 in Heemse.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer