Hardenberg

Bruidspaar Nijman - Woertel zestig jaar getrouwd

Door de redactie

Op woensdag 20 mei zijn Jans en Janna Nijman-Woertel uit Hardenberg zestig jaar getrouwd. Door omstandigheden woont het diamanten bruidspaar apart van elkaar en kreeg hierdoor per brief de felicitaties namens de gemeente Hardenberg. Jans Nijman woont sinds 2018 in de Heemserstaete en Janna Woertel verblijft sinds drie jaar in zorgcentrum Clara Feyoena Heem.

Door de corona is het ook niet mogelijk voor Jans Nijman om op bezoek te gaan bij zijn vrouw Janna. De deuren van het zorgcentrum Clara Feyoena Heem zitten op slot. Dit is voor het diamanten bruidspaar wel heftig en moeilijk om dit jubileum niet samen te kunnen vieren met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Een kaartje ontvangen zou een hart onder de riem kunnen steken voor het bruidspaar Nijman.

Jans Nijman (85 jaar) werd geboren op de boerderij in Rheezerveen. De wieg van Janna Woertel (84 jaar) stond helemaal achterin in Radewijk. Jans leerde Janna kennen tijdens een fietstocht die hij maakte met zijn kameraden. Hij moest 18 kilometer fietsen om bij Janna op bezoek te gaan in de verkeringstijd. Na drie jaar verkering trouwde het stel en gingen ze inwonen op de boerderij bij de ouders van Jans. Jans nam de boerderijtaken over van zijn vader en Janna hielp mee op de boerderij, zorgde voor het gezin en voor haar schoonvader. Jans is een sociaal ingestelde man en was actief in het bestuur van het Plaatselijk Belang, kerkenraad en Oranjevereniging. Nu mag hij nog graag fietsen, autorijden en meehelpen op de boerderij van zijn zoon. Janna zat in het bestuur van de vrouwenvereniging en liep vele jaren met het 'verjaardagbusje'.

Door de werkzaamheden op de boerderij ging het diamanten bruidspaar vroeger niet op vakantie, maar wel dagjes uit met het gezin. Later gingen Jans en Janna wel op vakantie met vrienden. De mooiste vakantie was toch wel de bootreis die ook met vrienden werd gemaakt en die ze hadden aangeboden gekregen van de kinderen in verband met hun vijftigjarige huwelijk.

Het bruidspaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Het echtpaar hoopt dat ze, na deze lastige periode, in de nabije toekomst hun jubileum alsnog kunnen vieren.