Hardenberg

Duizend euro voor Broodproject

Door de redactie

Het Roemenië Comité in Bergentheim organiseerde vrijdagavond 8 februari een benefiet concert. De opbrengst van het concert is nog niet bekend. Naast de opbrengst van het concert is er door werkgroep Oud Papier Actie (OPA) Heemse een bedrag van 1.000 euro beschikbaar gesteld. Aan het concert in De Hoeksteen werkten mee het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor en het Christelijk Regionaal Koor Voices. Beide koren staan onder leiding van Jan Quintes Zwart. Verder werkten mee Jan Lanselink (vleugel), Ronald Imker (orgel) en Cloë Elsenaar (viool)

De cheque van 1.000 euro werd aangeboden door Joan Reints en Jaap Meerveld. Beide zijn lid van het Hardenbergs Christelijke Mannenkoor, het koor wat meewerkte aan het corncert, en ook zijn zij lid van de werkgroep OPA van de Hessenwegkerk. De werkgroep OPA bestaat uit 45 vrijwilligers, waarvan er tien lid zijn van HCM. De opbrengsten van het oude papier worden altijd geschonken aan goede doelen. Deze keer kreeg het Roemenië Comité Bergentheim 1.000 euro. Met deze opbrenst en de opbrengst van het Benefietconcert wil het comité een stap verder komen met het broodproject in Burghezd. In Burghezd zijn gezinnen waarvan de kinderen 's morgens zonder ontbijt naar school gaan omdat daar niet voldoende geld voor is.

In samenwerking met een plaatselijke onderwijzeres, Ily Barnard, worden er aan deze gezinnen bonnen uitgedeeld waarmee ze dagelijks naar de plaatselijke bakker kunnen gaan om een brood op te halen. Omdat Burghezd een arm dorp is wil het comité hen hiermee graag financieel steunen. Bekijk ook de film van het concert.