Ommen

Broodfonds voor Ommen: solidariteit in een nieuw jasje

Door de redactie

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 476 groepen waar meer dan 22.000 ondernemers aan meedoen. Ommen en omgeving krijgt nu ook een nieuw Broodfonds na de informatieavond op 11 juni om 19.30 uur bij Flater, Markt 18 in Ommen. Inloop om 19.00 uur.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Ondernemer Wim Klein Horsman uit Lemele is initiatiefnemer van het Broodfonds voor Ommen en omgeving. "We gaan een Broodfonds starten en mensen uit Lemele, Lemelerveld, Luttenberg, Hellendoorn, Den Ham en Ommen, zijn van harte welkom zich op 11 juni te laten informeren". De Supermarkt eigenaar Klein Horsman vindt het Broodfonds een goede oplossing: "Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing".

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. De avond is voor mensen uit regio Ommen die interesse hebben in het Broodfonds. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. Entree: aanmelden vooraf via de website. Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.