Hardenberg

Brink op rozen na verlies concurrentie damclub HDC

Door de redactie

In de 17e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg ebt de spanning langzaam maar zeker uit de onderlinge competitie weg. Zowel Jan Huisman alsook Mans Veltink leden een onverwachte nederlaag.

Jan Huisman kruiste de degens met HDC-voorzitter Gerben Overweg, en verslikte zich na een kleine 20 zetten in een slagkeuze. Het bracht Overweg op dam met twee schijven winst. Huisman voerde de slag niet eens meer uit, en gaf teleurgesteld op.

De familie Overweg was overigens goed op dreef, want ook Herjan kwam in het treffen met Egbert Reiling tot winst nadat Reiling een meerslag verkeerd beoordeelde, en eveneens van verder spelen afzag. Daarmee is de strijd om plek vier voorlopig in het voordeel van Gerben Overweg beslist. Koploper Gert Brink laat er momenteel geen twijfel over bestaan wat zijn plannen in de onderlinge competitie zijn. In een prachtig duel met Mans Veltink bleven de spelers tot een drie-om-drie stand gelijk opgaan. Veltink moest als eerste offeren, maar Brink beschikte over de langste adem. Stand: 1. Brink 15-39; 2. Huisman 15-30; 3. Veltink 16-23; 4. G.Overweg 13-22; 5.H.Overweg 15-22; 6. Reiling 14-18; 7. Gerritsen 13-5 en 8. Rolleman 15-3.

Op maandag 13 januari wordt de 18e ronde gespeeld in 'De Esch', in Heemse.