Hardenberg

Briljanten paar Jan en Alie 65 jaar samen

Door de redactie

Jan Van Buren, 93 jaar en Alie van Buren-Timmerman, 88 jaar kregen maandag 28 januari bezoek van burgemeester Peter Snijders. Dit in het kader van hun vijfenzestigjarig huwelijksjubileum.

G.Brokelman

De burgemeester kwam het briljanten bruidspaar de felicitaties overbrengen namens de gemeente Hardenberg. Het echtpaar kent elkaar al 71 jaar en dansten destijds met elkaar bij Schoenmaker in Nieuwsleusen. Na enkele jaren verkering trouwde het stel en werd het huwelijk gezegend met twee kinderen, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Jan werd geboren in Westerhuizingerveld en groeide op in een gezin met twee jongere zusters. Alie zag het levenslicht in Den Huist en was tweede telg in een gezin met vier kinderen. Het leven van Jan bestond vroeger uit 'veel van huis zijn'. Onderduiken in de oorlog, opleiding mariniers in Amerika, werkzaam in Indonesië, in De Koepel in Breda en bij justitiewerk in Veenhuizen. Maar de laatste 33 jaar werkte hij tot zijn pensioen bij FPC Velzicht in Balkbrug. Alie deed een opleiding coupeuse in Zwolle en oefende deze hobby vooral thuis uit. Tot haar 65ste werkte ze bij de Bibliotheek in Balkbrug.