Hardenberg

Breder inzetbare door nieuwe, verkorte BBL opleiding Onderwijsassistent

Door de redactie

Vanaf 11 februari 2020 is het Alfa-college in samenwerking met Sportservice Groep in Hardenberg gestart met de BBL opleiding Onderwijsassistent op MBO niveau 4, speciaal voor mensen met een vooropleiding met minder didactische- en pedagogische kennis. Binnen deze opleiding wordt maatwerk geleverd voor studenten met een achtergrond in sport en bewegen én voor zij-instromers.

In het onderwijs is er steeds meer vraag naar werknemers die onderwijs kunnen aanbieden op het gebied van sport en bewegen. Op een basisschool, op het voortgezet onderwijs of bijvoorbeeld in een kinderopvang. Mensen met een achtergrond in sport en bewegen zijn er wel, maar zij beschikken vaak over onvoldoende bevoegdheden om op didactisch- en pedagogisch niveau op deze vraag te kunnen inspelen.

Sportservice Groep, dat net als het Alfa-college ook gevestigd is in het LOC+, detacheert deze werknemers en ontdekte hoe helpend het zou kunnen zijn als ze sport en bewegen zouden combineren met didactische- en pedagogische vaardigheden. Door extra kennis op dat gebied te verwerven zouden, hun werknemers breder en makkelijker inzetbaar worden in de arbeidsmarkt.

Samen met Werkend Leren, zijn het Alfa-college Hardenberg en Sportservice Groep hierin de samenwerking met elkaar aangegaan. Samen hebben ze een opleiding op maat bedacht, de verkorte BBL-variant van de opleiding tot Onderwijsassistent, waarbij ook direct de sport en bewegen achtergrond van pas komt.

Inmiddels is het concept uitgewerkt tot een opleiding die afgelopen dinsdag is gestart met zo'n vijftien studenten! Ook heeft het Alfa-college meerdere zij-instromers mogen verwelkomen, doordat iedereen met een passende startkwalificatie zich kon aanmelden voor deze unieke verkorte opleiding. De opleiding kan in minder dan twee jaar worden afgerond en is een combinatie van werken en leren. De studenten leren in de praktijk op scholen en kinderopvangcentra in het Vechtdal.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer